recenze

Roy Caverna

Roy Caverna

Jmenuji se Caverna, Roy Caverna. Stojí přede mnou nelehký úkol, musím dopadnout zloděje, který ukradl z mé vesnice zásoby jídla. Osedlal jsem tedy svého věrného dráčka Dubbyho a vydal se na nebezpečnou cestu divočinou. Snad se mi podaří navrátit úrodu mým lidem.
Vyrůstal jsem v malém kmenu, mnoho let jsme žili v míru a blahobytu. Jednoho dne nás však napadli cizinci. Tři kmeny z okolí zaútočili v noci na naši vesnici a ukradli nám zásoby potravin. Období hojnosti je to tam a blížící se zima mi nedává jinou možnost, než se vydat na cestu a pomstít se za tento hanebný čin.

Osedlal jsem tedy svého věrného přítele Dubbyho a vydal se na cestu. Zpočátku to šlo hladce, tu a tam jsem sice musel načechrat peří otravným ptákům, ale to nebyl pro hrdinu mého formátu žádný problém. Náhle však začalo přituhovat, jak jsem se dostával stále dál a dál od rodné vesnice, stále častěji na mne útočili bojovníci z okolních kmenů. Ač nerad, musel jsem jim ukázat, že není radno pokoušet mou dobrotivost. V houštinách a na skaliscích mne napadávala všelijaká havěť, všude bylo plno zmutovaných netopýrů a masožravých rostlin. V momentě, kdy jsem se konečně dostal na pláně a doufal, že to nejhorší mám za sebou se však idylka o bezproblémovém postupu za pomstou zhroutila. Tváří v tvář jsem stál proti obrovitému monstru, ani jsem nemusel nějak zvlášť uvažovat co mě čeká, během okamžiku na mne ta hrozivá bestie zaútočila. Z huby plné ostrých a ne zrovna hezky vypadajících zubů na mne začala chrlit oheň, měl jsem co dělat abych se vyhnul. Snažil jsem se ihned palbu opětovat, ale marně, všechny rány jež jsem způsobil neměly pražádný dopad, až najednou se naskytla možnost a já udeřil přímo na hlavu. Bestie sebou škubla, našel jsem její slabinu, pln odhodlání jsem se tedy vrhl na protivníka a několika dalšími ranami jej skolil. Bylo to sice o vlásek, ale přežil jsem. Dopřál si krátký odpočinek a opět vyrazil na cestu.

Roy Caverna je zástupce klasických stříleček. Vašim úkolem bude, jak jste zajisté pochopili z úvodu, stát se hrdinou svého kmene. K tomu vám dopomůže především Dubby, dráček oplývající inteligencí i silou. Ke zpracování hry není co dodat, grafika je kreslená a přímo z ní čiší humorné pojetí celé hry. Ovládání je rovněž dle zaběhlých standardů, hratelnost je vcelku na výši a tak jediným poněkud slabším prvkem je hudební doprovod. Výtku bych měl také k nemožnosti otočit se s dráčkem na druhou stranu, jsou totiž momenty, kdy protivníci jež se objevují za vámi představují skutečný problém a vy nemáte šanci se jich zbavit jinak než že se vyhnete. Hra je jinak vcelku jednoduchá, trošku problém nastává pouze v závěru každého levelu, kdy se postavíte jednomu z bossů. Tak či onak se ale jedná o výbornou zábavu a byla by škoda tuto povedenou hříčku minout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Jan | 15.12.07 v 17:53

rád bych byl kdyby see ty hry dali hrat bez stazeny a bez ergistrovani dekuli za pochpeni

Elidaron | 05.11.07 v 14:40

Grafika +? Tak jo noo... zajímavé vybrnání barev, ale nakreslil bych lepší :P ...


galerie

Roy Caverna Roy Caverna Roy Caverna Roy Caverna Roy Caverna