recenze

Route 960

Route 960

Tentokrát se nepovezete po Route 666 přímo do horoucího pekla, ale i cesta po 960ce může skončit hodně podobně. Silnice totiž nevede zrovna snadným terénem, a pokud si nedáte pozor, skončíte mezi troskami svého auta ve stavu, který už nerozchodíte.
Vypadá to zprvu jednoduše a nenápadně. Máte před sebou volnou trasu, silnici, na níž jste osamoceni, nikdo vás neruší, ani ve stejném směru, ani v protisměru. Vaším jediným úkolem je dojet do cíle, nejlépe co možná nejrychleji. Naprostá legrace, řekne si většina automobilových harcovníků, jejichž srdce možná zaplesá i nad tím, že vůz v téhle hře se ovládá pouze dvěma klávesami. Jednou pro akceleraci, druhou pro brzdění. Po tomto zjištění stisknou klávesu X pro zmiňované zrychlení a za stálého držení vyženou motor k nejvyšším otáčkám. V pořádku je to do chvíle, než na nerovnosti auto vyskočí a rozseká se na padrť o následující stoupání.

Kdo z vás pozorně četl, že se auto dá ovládat jen dvěma klávesami, asi zjistil, že to nebude klasický 3D simulátor. Ne, tahle gamesa je zcela ve 2D a řekněme si upřímně a na rovinu, že technické zpracování je největší slabinou. Grafika jako by z oka vypadla titulům z doby před čtrnácti, patnácti lety a zvuky jakbysmet. Na druhou stranu to není úplně diskvalifikační prvek, vždyť známe i několik 2D, technicky ne zrovna vydařených hříček, které si získaly takovou oblibu, že by jim ji mohly leckteré nafintěné pecky závidět (právě mě napadá třeba Ski Jump International III). Ale zda ten stejný osud bude sdílet i Route 960, to záleží na vás.

O co tedy jde: v jednoduchém menu, které se mimochodem ovládá také pouze dvěma klávesami, pro úplnost to jsou Y a X, si můžete vybrat z řady tratí tu, na které si chcete prověřit své schopnosti. Jestli začnete na půlkilometrové, nebo se ihned vrhnete na dvoukilometrovou, je jen na vašem sebevědomí. Co je důležité - nerozpalovat příliš rychlost, abyste nemohli rychle zabrzdit. Tratě jsou plné nerovností takřka vlnového charakteru a auto se o ně rádo rozbíjí. Na tyto vrásy vás vždy včas upozorní dopravní značka. Když ale pojedete moc rychle, nestačíte zareagovat. Dalším problémem jsou strmá stoupání, na něž zase musíte být dobře rozjeti, aby auto nesjelo z kopečka dolů, čímž také váš pokus skončí (když se auto sesune z obrazovky). Jakmile zdárně dojedete do cíle, zaznamená se váš čas a můžete jej zkusit překonat, nebo se vrhnout na jinou trať. Není to nezábavné, ale déle než půl hodiny bych Route 960 hrát nevydržel. Za pokus to ale stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Route 960 Route 960 Route 960

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce