recenze

Robotron Blitz

Robotron Blitz

Pokud jste viděli Matrix Revolutions a zoufalou obranu města Zion před miliony robotů, tak máte asi mlhavou představu, co v této hře budete dělat. Jste sám, uzavřený v podminovaném prostoru a spolu s vámi je tu na 100 robotů lačnicí po vaší krvi!
Přirovnání k poslední části této trilologie jsem nezvolil jen tak. Stejně jako ve filmu i tady stojíte proti ohromné přesile robotů. Obránci ve snímku měli mechy a dva těžké kulomety v každé ruce. Vy máte pouze Uzi a jakýkoliv kontakt s nepřítelem se rovná vaší smrti. Naštěstí máte pár výhod. Každá přesná střela se rovná smrti jednoho robota. Navíc jste i rychlejší, tedy alespoň zpočátku. Čím déle budete s roboty bojovat, tím rychlejší se oni stanou. A vaši poslední výhodou je možnost přeskočit roboty a dostat se tak z bezvýchodné situace. Vaše rychlost a skákání se skvěle hodí k taktice Udeř a uteč i když spíš budete utíkat než bojovat.

Jak už jsem říkal, kdykoliv se vás dotkne jakýkoliv robot, jste mrtvý, začínáte znova celou úroveň a všichni zabití roboti se respawnem umístí do původních pozic, což vám dává možnost po několika nepovedených pokusech si vytipovat, kudy je nejlepší zpočátku jít a kudy ne. Po úrovni se ovšem pohybují i roboti nezničitelní, naštěstí, nejdou po vás vědomě a jen tak se potloukají po mapě. Ale pokud si nedáte pozor a vrazíte do nich, už tak neškodní nejsou. V levelu jsou s vámi a roboty umístěni i civilisté. Za každého zachráněného dostanete vždy o tisíc bodů víc než za minulého. Samozřejmě se hraje jen na skóre, žádný vyšší cíl ve hře není. V perexu jsem se zmiňoval o podminovaném prostředí. Miny tu samozřejmě jsou, ale dobře viditelné a tak není těžké se jim vyhnout a pokud jste i dostatečně zruční, můžete do nich nahnat i své nepřátele, miny na ně také učinkují.

Možná jsem to na začátku neřekl, tak to řeknu tady. Hra je kompletně v pěkné 2D grafice a celou akci vidíte z ptačí perspektivy. Možná si myslíte, že je to na škodu, ale je tomu právě naopak. Aspoň přehledně vidíte, kolik nepřátel ještě zbývá. Každý zastřelený robot exploduje s efektním bílým zábleskem. Celou akci podtrhuje rychlá, rocková hudba, ještě více vás vtahující do akce. Váš hrdina je i nadabován, i když jen pár hlášek, přesto skvělým až dukenovským hlasem. Máme tu rychlou a především hratelnou akci, s pěknou grafikou a dynamickou hudbou. Co chcete víc? Krevety? Ne ty nevedem, musí vám stačit download téhle skvělé hry.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Petr Růžička | 18.02.06 v 00:41

Samozřejmě, že ano, více než hratelné, dalo by se říci ;)

rectum | 17.02.06 v 22:35

To má bejt hratelné? :-!

Linkman | 17.01.06 v 18:34

Vobec to nieje tak lahke prejst ako sa na prvy pohlad zda je to smažka :)


galerie

Robotron Blitz Robotron Blitz Robotron Blitz

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce