recenze

RetroQ

RetroQ

Chorvatsko není jen zemí, která se každoročně stává rájem českých dovolených. Jak dokazuje dnešní hra jménem RetroQ, má Chorvatsko co nabídnout i co se her týče. Nejde o vyslovenou revoluci, nadprůměr se ale počítá.
Vesmírná střílečka už je toliko obehrané téma, že se už jen při jeho vyslovení na jazyk dere jistá pachuť. RetroQ však není klasickou tuctovkou, ba právě naopak. Už na první pohled poznáte změnu: vaším úkolem totiž nebude nepřítele zabít, nýbrž je rozesmát.

Další nezanedbatelný rozdíl spočívá v samotném světě, kde se odehrává příběh titulu. Nejde o vesmír v pravém slova smyslu, ale o říši kostek. Vy jste samozřejmě také jejím členem, a tak nemáte o nic lepší schopnosti a vybavení než protivníci. Do vínku vám byla dána pouze jednoduchá zbraň. Nemusíte však zoufat, neboť na nepřátele bohatě stačí. Rovnou ale můžete zapomenout na jednoduché a bezcílné bloumání rozsáhlými lokacemi: hra sice nabízí velký svět, každou střelu však budete muset dlouze promýšlet. Důvod? Vaším úkolem je rozesmát smutné kostičky; to znamená, že se do nich musíte trefovat až do doby, než se jejich škleb změní v krásný úsměv.

K hratelnosti prakticky nelze říci křivého slova. RetroQ nabízí dva herní módy, takže vám navíc i poměrně dlouho vydrží. Když si k tomu všemu přidáte povedenou hudbu a ucházející grafiku, nemůžete dostat nic jiného než skvělý titul. Žádná revoluce se sice nekoná, zato velká zábava určitě!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

RetroQ RetroQ RetroQ