recenze

Rescue

Rescue

Rescue čili záchranář. Určitě přinejmenším těžká práce. Kdo by ale nesnil si to alespoň jednou v životě vyzkoušet? Už jen pro ten pocit zachráněného života. Tak proč ne třeba jako pilot vrtulníku přímo na bitevním poli…
Pokud jste kdysi dávno vlastnili nebo ještě stále vlastníte herní konzolu Atari, tak si určitě dobře vzpomínáte na hru Choplifter – C64, ke které se dnešní hra vrací. A pokud ne, tak se Vám to pokusím alespoň ve zkratce přiblížit.

Ihned po spuštění a přehrání krátkého intra se na monitoru objeví hrací plocha a v hlavní roli vrtulník, který stojí nastartovaný hned vedle jakési nemocnice. A úkol je jasný: vydat se do vzduchu a z bojiště dostat všechny lidi do bezpečí, tedy do již zmiňované nemocnice. Zabraňují Vám v tom však tanky, letadla a dokonce i UFO. Naštěstí helikoptéra je vybavena nekonečným počtem střel, ale omezeným počtem bomb, který je závislý na počtu zachráněných životů.

Hra se ovládá šipkami a mezerníkem se střílí nebo pouštějí bomby. K zachraňování lidí postačí s helikoptérou přistát k mávajícím panáčkům nebo vedle jejich příbytků a oni poté všichni radostně do helikoptéry naskáčou. Počet lidí ve vrtulníku je ale omezen na 8 osob, takže musíte zachraňovat jak říkajíc na dvakrát.

Celou atmosféru doplňuje vojenská hudba a zvuky jsou přinejhorším průměrné. Hra tedy staví především na jednoduchosti. A ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla.

stáhnout hru
kacmar

autor
/ kacmar

Skóre

65 %

další recenze tohoto autora


    diskuze

    odeslat

    Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

    sahbi | 12.02.03 v 00:44

    comment ca va?
    how are you?


    galerie

    naše databáze obsahuje: 26 944 her

    Nejlepší hráči dne

    Sponzoři ligy

    inzerce