recenze

Redemptor

Redemptor

Nepřátelští vesmířané se zase začínají roztahovat na úkor lidstva. Jako správný pozemšťan tohle prostě nemůžete nechat jen tak! Postavíte se tedy znovu do čela odboje?
Pokud bychom brali tvůrce her za solidní věštce budoucnosti, nečekala by Zemi za pár desítek let v pravdě příjemná budoucnost. Vypadá to tak, že naši potomci nebudou mít nic jiného na práci, než se bránit vpádům neznámých mimozemských civilizací. Jen doufejme, že si vždy najdou někoho, kdo je z takové kaše vytáhne, tedy někoho, kdo splní tu roli, kterou v takových hrách hrajete vy. A co se stalo nyní? Pozemská průzkumná loď L.A.C. 12 na svém letu kosmem narazí na neidentifikovatelný létající objekt. Oznámí to základně a ta ji vzápětí vysílá na průzkum tohoto objektu. Když se k němu však L.A.C. 12 přiblíží, je okamžitě zlikvidována. Základna se pokouší o spojení, leč to se jí z pochopitelných důvodů nedaří. Vysílá tedy na ono místo svou letku, aby situaci prozkoumala a případným vetřelcům ukázala, že s lidmi není žádná legrace. Letka se dostává na místo činu, ale zjišťuje jen to, že s UFOny také moc legrace být nemusí. Než se na Zemi rozhodne, co dál, postupují vetřelci v letu přímo k naší planetě. Nezbývá moc času a lidstvo vysílá svou poslední záchranu. Nejmodernější kosmickou raketovou základnu, doprovázenou bojovými raketoplány. Výsledek akce je nulový. Vetřelcům už nestojí nic v cestě kolonizování Země. Až na…

Až na vás, který se rozhodnete vytáhnout ze své garáže letadlo, jež jste si pečlivě jakoby intuitivně připravovali na tuto situaci. Pěkně jste si ho opancéřovávali, přidělali jste na něj pořádné kulomety. Tak. V tomhle bodě začíná hra pro vás. Než budete moct pokračovat, musíte si zvolit ovládání. Můžete si vybrat buď myš, klávesnici nebo joystick. Podle mých zkušeností je nejlepší klávesnice, ale pokud si myslíte, že vám to s myší nebo joystickem půjde lépe, nenechte se odradit. Máte vybráno? Nyní si navolte- před první misí- jak vybavit své letadlo. Navrhuji vám zpevnit štíty na maximum, protože to se vám určitě bude hodit. A nyní už nezbývá, než se pustit do akce. Letíte jakýmsi koridorem, v němž se proti vám staví značné nepřátelské síly, jež však pro vás nepředstavují nijakou velkou překážku. Ovládání je zcela nasnadě, v případě joysticku nebo myši naprosto jasné, na klávesnici používáte kurzorové šipky a pro střelbu mezerník. Vše jde jako po másle, likvidujete nepřátele, pokud nějakému uletíte, nevadí, nic se neděje. Na konci koridoru se vám do cesty postaví super- nepřítel, jak už to bývá, který je odolnější, větší, více střílí. Pokud však máte dobré štíty, ani on nebude pro vás rovným sokem. Když ho odstřelíte, získáte kód druhé mise (pro pozdější pokračování ve hře) a můžete se směle pustit do opravy svého stroje, a pak pokračovat dál, kdesi ve vesmíru, mezi hvězdami. Zde již budou samozřejmě nepřátelé tužší. A tak jde hra misi za misí.

Již jsem vám popsal, o co ve hře jde, ještě pár slov ke zpracování. Začnu tím lepším, tedy zvukovou stránkou. Celou hru doprovází celkem nevtíravá hudba, v každé misi je jiná, tedy celkem pozitivní věc. S grafikou je to horší, přece jenom jsme trošku zvyklí na to, že boje s cizáky jsou vyvedeny s pěknými efekty, jež zde poněkud postrádám, jakož i celkové grafické vyvedení, jež působí staře.

Redemptor je tedy celkem průměrná hra, ale pokud máte chuť zase Marťanům nasekat na holou, máte jedinečnou příležitost. Na druhou stranu je jisté, že takovou příležitost budete mít ještě nesčetněkrát.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Babo | 24.10.05 v 20:27

Babo

Zadkáč | 24.10.05 v 20:26

Toje for co?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce