recenze

Realy Unreal

Realy Unreal

Pokud si myslíte, že tato česká hra má něco společného s Unreal, jste na omylu. Další akční střílečka viděná z vrchu, kde stojíte sám proti spoustě nepřátel. Nic originálního. Přesto má hra v sobě něco… Co to ale je, to vám prozradím až v recenzi.
Hry tvořené v GameMakeru nemusejí být nutně špatné. Občas se objeví titul, který svými kvalitami ukáže všem bezvěrcům, že i s tímto programem se dají dělat dobré hry. Příkladem budiž Realy Unreal, akční 2D střílečka, kterou sledujete z ptačí perspektivy.

Vaším úkolem je postřílet, v dané úrovní, všechny nepřátele a zůstat na živu. Hru ovládáte pomocí šipek a levým myšítkem střílíte z primární zbraně. Pravým tlačítkem myši naopak používáte zbraně sekundární a pomocí klávesy Ctrl si mezi nimi přepínáte. Nejčastěji budete nepřátele škádlit či rovnou zabíjet pistolemi, kulomety, brokovnicemi a podobným harampádím. Ale nebudete přece nasazovat krk v předem prohrané bitvě. To raději odjistím granát a šoupnu ho chodbou směrem ke skupince nepřátel. Krom granátů je tu i TNT. Toto spíše než proti nepřátelům použijete na ničení zdí a překážek bránicích vám v cestě. Bohužel, nezničíte jimi neviditelné překážky, přes které prostě neprojdete, ani kdybyste se na hlavu stavěli. Zřejmě se jedná o bug, ale hodně nepříjemný, chcete-li zahnout do vedlejší chodby, abyste tak utekli zraku nepřátel, nemůžete, protože vám tento bug prostě nedovolí projít. Není to častý jev, přesto dokáže pořádně namíchnout.

Grafika hry je velice jednoduchá, avšak více než dostačující. Ovšem zdá se mi trochu moc tmavá, ale to není nic, s čím bych si neporadil. Zvuky hry jsou vesměs převzaty z CS, Soldat a podobných her, což sám autor veřejně přiznává ve hře samotné. Hudba je povětšinou postahována z internetu a rozhodně vás naladí na tu správnou akční vlnu. Berte všemi deseti, ale nepočítejte s tím, že je to lehká gamesa, mohli byste přijít k (virtuálnímu) úrazu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Peeter | 16.02.06 v 18:07

Už to vidím, ukončil tvorbu po ASP Game

Peeter | 16.02.06 v 18:06

Prosimvás, co to znamená, když má johny na stránkách: Johny - M.I.A. (missed in action) už dávno to má i ronin...


galerie

Realy Unreal Realy Unreal

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce