recenze

rE/Generation

rE/Generation

Se zajímavými hrami se roztrhl pytel a i dnes vám jednu takovou přinášíme. Jedná se o velmi zajímavý remake postaršího a ne tak známého titulu společnosti Mindscape. Hlavní otázkou tedy zůstává, jak si celkově povede dnešní titul?
Soutěže bývají velmi zajímavým prostředkem jak předvést ostatním, co ve vás je. Pro herní vývojáře a defakto hráče jsou samozřejmě nejzajímavější ty s tématikou počítačových gamesek. U nás je nejznámější jednoznačně Becherovka Game. Ve světě je pak těchto soutěží zákonitě mnohem více. V tomto ohledu se v poslední době stává fenoménem předělávání starších her do nového kabátku, tzv. remake a gamesky jako Head Over Heels či Pyjamarama dokazují, že autoři mnohdy dokáží zázraky. Ty nejúspěšnější autory lze pak najít v sdruženích jako Retrospec či Remakes.org. Právě tyto organizace pořádají různá klání v tvorbě a ti nejúspěšnější si odnáší nejen cenné zkušenosti, ale i velmi zajímavé výhry.

Soutěže na Remakes.org se zúčastnili a autoři dnešní gamesky. Před dvěma lety sice skončili na deváté pozici (první byl Legend of Shadow), ale to rozhodně nesnižuje jeho kvalitu. Jedná se o remake starší hry s názvem D/Generation od společnosti Mindscape. Délka celého projektu je zanedbatelná, ovšem to neznamená, že byste se na konec dostali během chvíle. Než si užijete závěrečných scén, budete muset projít nejednu záludnou překážku. Odskočím si na chvíli k příběhu. Ten se točí okolo vědeckého výzkumu. Skupina vědců vyvíjí prostředek, který je ale při leteckém náletu zničen. Program je po několika letech obnoven, ale už nic není takové jako dříve. Výsledek poznáte prakticky ihned v samotném průběhu hraní, kdy budete muset osvobodit vězně z budovy a všechny věci dát do pořádku.

Vaše putování tedy začíná takto podivně a protože nemáte v jednotlivých místnostech co pohledávat, budete si muset dávat bedlivý pozor na bezpečností prvky. Některé lze vypnout tlačítkem, jiné rozstřelit vaší laserovou pistolí, kterou naleznete jak jinak, než na velmi dobře střeženém místě. Přiznám se, že jsem sice původní D/Generation nehrál, ale u dnešního počinu mě překvapila až možná přílišná lineárnost. V podestě stačilo postupovat stále za nosem a nešlo jinak než postupovat správně. V některých místnostech se nacházelo sice více možných dveří, ale pro jejich otevření bylo potřeba získat klasické identifikační karty. Zmínil jsem, že některé bezpečnostní prvky lze vypnout. Nyní bych to rád trochu doplnil. Před provedením této akce si vždy doporučuji prohlédnout celou místnost. Potřebný vypínač se většinou nachází poblíž jednoho z bezpečnostních prvků. Musíte si počínat ale velmi rychle, jinak vás to bude stát jeden z vašich životů a následné ocitnutí ve vstupní části dané obrazovky. Pokud se na vás z ničeho nic povalí podivné objekty, doporučuji sáhnout po laserové zbrani. Hlavně nezapomínejte osvobozovat jednotlivé vězně. Na provedení jistě přijdete sami. Až bude situace pod vaší kontrolou, stačí s nimi „hodit“ řeč a navést je ke směrové šipce, kterou rozhodně nepřehlednete.

Zpracování je pak zvládnuto na výbornou a musím říci, že mě rE/Generation příjemně překvapil. Co na tom, že neoplývá nějakou extra dokonalou grafikou, efekty nebo dokonce prostorovým ozvučením. Důležitá je hratelnost a ta je zde opravdu perfektní. Co tedy dodat na závěr? Snad je, že stahujte!

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

83 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

rE/Generation rE/Generation rE/Generation rE/Generation rE/Generation

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce