recenze

Radgoll Matrix

Radgoll Matrix

Máte rádi filmovou trilogii Matrix? Patří Neo mezi vaše nejznámější hrdiny? Chtěli byste se vžít do jeho role? Pak vyzkoušejte dnešní recenzovanou hru, kde budete mít možnost do sytosti si užít tzv. bullet-time.
Neexistuje snad člověk, který by neznal akční sci-fi trilogii Matrix bratří Wachowských. Tento hit silně zapůsobil nejen ve filmovém průmyslu, ale také v počítačovém. Vývojáři se často snaží vydělat na dobré značce, i když se jim to někdy nedaří. Bohužel na freewarové scéně tolik her není. Ale i přesto můžeme nějaké exempláře najít. Jmenujme Matrix, hru, která kombinuje slavné Moorhuhny s neméně slavným filmem, anebo třeba Matrix Dude, kde hrajete za hlavní postavu Matrixu – vyvoleného Nea.

I dnešní hra je silně provázána se samotným Neem. Celá hra je totiž postavena na nejznámějším triku této trilogie a to je právě bullet-time neboli zpomalení času. Princip hry je jednoduchý: ovládáte jakéhosi hadrového panáka a musíte se vyhýbat kulkám, které letí kolem. Jednoduché? Bohužel není tomu, jak se zdá. Panák je těžko ovladatelný, protože je hadrový, a tak neustále padá přímo k zemi. Velké plus shledávám v široké škále nastavení. Můžete si vybírat z několika módů a také nastavovat rychlost střely. Pokud však nebudete stíhat ani při základním nastavení, pak vás odkazuji na Practice, kde si můžete vše nacvičit, a pak se do toho pustit naostro. Každá hra je časově omezena a vy se za tuto dobu musíte vyhnout co nejvíce kulkám.

Zpracování hry je na slušné úrovni. Už samotný námět hry je celkem zajímavý a nevidí se často. Grafika je naprosto dostačující pro tuto hru a plně splňuje očekávání. Zaujalo mě grafické ztvárnění intra, kde na vás kouká funící prase:o) Menu by si možná zasloužilo trochu více propracovat. Výborná je zvuková a hudební stránka hry. Během hry vám hrají dvě písničky a pokud byste raději dosadili nějakou svoji, pak není problém si je přehrát. Možná bych u tohoto typu gamesy odhadoval trochu tvrdší muziku, ale myslím, že tato je také vhodná. Celkově, jak jsem již psal, je hra kvalitní a zaslouží si alespoň trochu pozornosti. Bohužel jen, že je obtížnější…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

SCREEtekK | 08.10.05 v 00:17

Furt na mě vyskakuje tadlencta hláška:
ERROR in
action number 1
of Draw Event
for object obj_glitch_remover:

Trying to draw non-existing background.

Zkoušel jsem všemožné mirrory i čachry s grafou atd. a ho*no nevíte co s tím??? Bohatě se odměním:)

SadAmeK | 10.04.05 v 13:49

ASi mas slabou grafarnu nebo co..:-)fakt nevim ale je skoda ze i to nejede:-(

Guru | 10.04.05 v 12:30

Docela mně štve, že mi to vypíše:Failed to allocate back-buffer.Your graphics card might not have enough memory.Try to reduce the screen resolution or color depth an run again.To vše jsem zkoušel a pořád nic.

SadAmeK | 09.04.05 v 12:29

pro ty ktery tahle hra zaujala tak se da na oficialnich strankach hry download radgoll matrix:reloaded koukal sem na screeny a je to celkem husty.Prave to stahuju

SadAmeK | 09.04.05 v 12:24

Dal bych tomu urcite vic nez 70%.Nejvetsi vymakavka je asi to nastaveni


galerie