recenze

R-Tronic

R-Tronic

Dynamická akce plná napětí, zvratů a hlavně spousty nepřátel. Tak zhruba takhle nějak by se dala v kostce shrnout gameska, kterou vám dnes přinášíme. I když v podstatě nic až tak zásadního nepřináší, bavit se rozhodně budete skvěle. Nevěříte?
Trevor „Smila“ Storey. Že vám tohle jméno nic neříká. Pak jste pravděpodobně nikdy neslyšeli o hrách jako Paper Fingy či třeba Dr. Who. Autor se také podílel na grafice v celku unikátní hry Cholo. Hry, které jsem doposud měl možnost od něj vyzkoušet, bych já osobně prakticky vždy zařadil do kolonky průměrné, protože autor i přes veškerou svojí snahu nikdy z mého pohledu nevytvořil nic takové, co by mě u monitoru udrželo přikovaného nějaký ten delší čas a právě tohle se dnes změnilo.

Námětem Trevorova dílka se stal stařičký Robotron, který ovšem doznal jisté modifikace a už tímhle si u mě autor dosti šplhnul, protože právě Robotron patří mezi mé oblíbené hry a dnes už se zase až tak nevidí. U nás her na toto téma vyšlo několik a mám-li uvést jeden příklad za všechny, pak bez váhání bych rád jmenoval poměrně zajímavý Robotron Blitz, kterém můj kolega Petr Růžička nadělil nemilosrdných 92%, což už samo o sobě svědčí o jisté dávce kvality. Námět dnešní gamesky je totožný, i když tentokrát se namísto sympatického týpka, ocitáte v kůži robota, který si to ve stylu Ramba vyříká se spoustou nepřátelských robotů. Na Robotronu je z mého pohledu úplně nejkrásnější to, že vás prakticky neustále obklopují obrovská kvanta nepřátel a vy se tak můžete směle vyřádit. Trumfem je zde totiž opravdu povedené ovládání, které jen umocňuje už tak skvělou hratelnost.

Pro zkušené hráče by pak nemělo být překvapení, že hra neustále zvyšuje své tempo a čím dále se v ní dostanete, tím více se zapotíte, protože nepřátelé začnou být opravdu dotěrní. Počítat ovšem musíte s tím, že ne každý oponent půjde zabít. Dále mějte na paměti fakt, že s postupem času se střetnete s hlavními bossy, které zabít už nebudete vůbec žádná sranda. Po celou dobu hraní se proto doporučuji držet mým oblíbeným heslem: „vydržaj tavariš!“ ;) Jedině tak vám totiž bude odměnou opravdu slušné score na vašem kontě. Výhodu spatřuji i v tom, že čas od času narazíte na bonusy, jež vám vaše bodíky ještě více zhodnotí. Kromě nepřátel musíte dávat bedlivý pozor i na miny v levelech, protože s trochou nešikovnosti vás to může stát jeden z životů, které máte k dispozici a zbytečně si tak uzavřete k cestu k opravdu perfektním výsledkům. Je rovněž dosti zřetelně vidět, že autor si dosti vyhrál s oblastí technického zpracování. Grafika je totiž opravdu pěkná a o negativní stránky audio stránky se obávat rovněž nemusíte, protože i zde je znát kus dobře odvedené práce.

R-Tronic je jednoduše hra do nepohody. Je skvělá, zábavná a velmi slušně hratelná, a to v dnešní době rozhodně není vůbec málo. Je sice pravdou, že nic tak originálního nepřináší, ale to zase až tak nevadí, původnímu Robotronu totiž žádnou ostudu rozhodně nedělá. Chcete-li se tedy příjemně odreagovat, tak neváhejte a stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

R-Tronic R-Tronic R-Tronic R-Tronic R-Tronic

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce