recenze

Quazatron

Quazatron

Kdo si ještě pamatuje nádhernou gamesku z času osmibitů s názvem Quazatron, rozhodně dnes jeho srdéčko zaplesá. Stejnojmenný remake si razí cestu na naše monitory, je ve 3D, prima se hraje a jsem si jist, že zaujme i nepamětníky!
Píše se rok 1986. Je to rok, okolo něhož se pohybuje datum narození většiny naši čtenářů. Je to ovšem také rok, který se – co do počtu a kvality her – nesmazatelně zapsal do dějin. V té době již byl klasický domácí computer jménem ZX Spectrum natolik zahlcen množství rozličných her, že už bylo načase pořádně využít jeho potenciál a stvořit kvalitní Hru.

Ano, pokud byla před chvílí řeč o kvalitní hře, hovořím o Quazatronu. Na svou dobu revoluční izometrická 3D grafika, návyková hratelnost, zvuky a hudba na hranici možností zvukového čipu (…nebo spíše pípatka?..) našeho ZX Spectra. S robotem, kterého jsme ovládali, jsme procházeli několikapatrové úrovně plné nepřátelských robotů, kteří nadrženi hledali každou možnost nás sejmout. A když už jsme do nějakého vrazili, odměnou nám byl unikátní „chipový“ souboj, ve kterém jsme se za briskně ubývajícího času snažili přerušit co nejvíce soupeřových obvodů. Procházeli jsme též přes teleporty, skákali jsme přes vyvýšeniny, sbírali jsme to, co bylo třeba. Chjo! Proč se ta magická atmosféra nedá vrátit! No, ona se i trochu vrátit dá…. Dnešní stejnojmenný remake si totiž ponechal skvělou atmosféru, vylepšil adekvátně grafiku a hlavně utužil hratelnost. Veškeré činnosti s robotem výše jmenované se konají i zde, takže není co řešit.

Závěr? Jděte rozhodně do toho! Pravda, autoři remake trošku přitlačili na obtížnost, nicméně není to ku škodě. Je prostě jiná doba, jsou tady jiní hráči, tak proč je trochu nemotivovat…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

jsiii | 21.02.06 v 09:13

No jasně, ale mě takovejhle vůl vždycky tak rozčílí :-)

marian | 20.02.06 v 17:21

Peace, peace, peace! Lepší je být pozitivní a nevracet kolegovi Berann_lordovi stejnou mincí...

Marian | 20.02.06 v 17:19

To s tím chcípákem u pana JSIII bylo hodně slabošské, kolego. Omluva by byla na místě!

jsiii | 19.02.06 v 16:58

Takže protože mám blbej počítač (to sice nemám, ale budiž), tak sem chcípák? Divím se, že takovej idiot jako ty vůbec dokáže používat internet.

Berann_lord | 18.02.06 v 10:39

tak to máš asi blbej počítač to se pak nediv

jsiii | 18.02.06 v 10:24

Hmm, moc mě to nezaujalo, nehledě na to, že mi to několikrát spadlo.


galerie

Quazatron Quazatron Quazatron Quazatron Quazatron