recenze

Project Paradroid

Project Paradroid

Některým z vás možná stačí vědět, že Project Paradroid je počin od Ovine a už stahujete. Ostatním doporučuji tenhle kousek vyzkoušet, protože takhle kvalitní remake stojí za zahrání, navíc jeho předloha není z neznámějších. Určitě budete mile překvapeni.
Původně byl Project Paradroid hrou Andrewa Braybrooka, který jej uvedl v roce počítačového pravěku - v roce 1985. Naopak tahle stejnojmenná předělávka je úplnou novinkou, neboť byla týmem Ovine by Design dokončena teprve letos.

Hrajete za malého robotka, který byl vyslán na nepřátelskou zákaldnu, na níž se všichni droidi vzbouřili, a je tedy třeba tyto rebelanty zlikvidovat. Jakmile tedy dorazíte na msíto, pustíte se svým laserem do okolních robotů. Ti však ale pálí nazpět a dlužno říci, že vaše palné schopnosti jsou o poznání horší, než zbraně jimiž disponují nepřátelé. K úspěšnému zvládnutí mise vám tedy dopomáhají dvě věci: zaprvé jsou po všech patrech základny rozmístěny opravovací stanice, na kterých se můžete opravovat; zadruhé máte možnost ovládnout libovolného jiného robota. To je technicky vyřešeno tak, že podržíte akční klávesu, dokud nezačnete blikat a přiblížíte se ke své budoucí oběti. Potom s ní svedete souboj. Pro lepší představu se podívejte na třetí screnshot. Každý robot má jistý počet paprsků, které lze vyslat. Pokud paprsek dojde až do střední části, přebarví příslušné na příslušnou barvu. Pokud se vám podaří dosáhnout toho, abyste po uplynutí časového limitu měli více políček než soupeř, vyhráváte a ovládnete ho, pokud ne, hra končí.

Grafické zpracování hry je velice pěkné a přehledné, provedené v jasných pastelových barvách. Neznám sice předlohu, ale skoro bych si dovolil tipnout si, že zvuky se od originálu příliš neliší, což rozhodně není na škodu. Project Paradroid je velice chytlavým originálním kouskem, ostatně stejně jako třeba výtečná logicko-bludišťová hra XOR od stejného autora.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

zou | 24.04.06 v 12:08

absence save 'n' loadu a skutecnost jedineho zivota je velmi zdrcujici..


galerie

Project Paradroid Project Paradroid Project Paradroid Project Paradroid Project Paradroid

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce