recenze

Prism: Guard Shield

Prism: Guard Shield

Dnešní hra by se mohla směle zařadit mezi ty nejlepší akční pecky na freeware scéně, proč tomu tak je, se dozvíte dále v recenzi, tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.
Nejprve si řekneme něco málo ze zákulisí, PRISM: Guard Shield je volně šiřitelnou odnoží komerčně vyvíjené hry PRISM: Threat Level Red, která je podobně jako hra America´s Army zaměřená na propagaci armády Spojených států, zde se jedná především o zaměření na speciální úderné jednotky. Smyslem těchto profesionalizovaných jednotek je boj s terorismem a obecně se všemi podobami "zla".

Ve hře samotné se tedy zhostíte role jednoho takového vojáka, vaším úkolem pak bude likvidace veškerého ohrožení, které na vás a vaši vlast (rozuměj Ameriku) číhá z rukou teroristů a drogových kartelů. Pro samotnou likvidaci protivníků můžete využít hned několika zbraní, přičemž vše je navrženo tak, že nikdo nemusí zemřít, neboť jej můžete zpacifikovat elektrickým šokátorem (nevím jak jinak tuto hračku nazvat) a ještě z něj vyloudit nějaké informace. Co se rozsáhlosti týče, pak jsou mé pocity silně rozporuplné, k dispozici jsou totiž pouhé 4 mise, je sice fakt, že jejich dokončení není otázkou 10 minut, přesto však mi to přijde docela málo. Na druhou stranu je však nutno podotknout, že každá z misí se odehrává v jiném prostředí a s jiným úkolem, takže to zase až tak hrozné není. Pokud vás neláká hra pro jednoho hráče, máte možnost vyzkoušet si, jaké to je spolupracovat v týmu speciálně vycvičených vojáků (vašich přátel), na rovinu však musím přiznat, že tuto část hry jsem vynechal, neboť se mně nepodařilo se do hry připojit (potíže s firewallem).

Co říci závěrem? Dostává se nám možnosti po delší době vyzkoušet si, jaké to je ve speciálních jednotkách a to úplně zadarmo. K dobrému nutno připočíst vcelku líbivou grafiku, velmi dobré ozvučení, a celkově slušnou hratelnost. Naopak, co pochválit nelze je relativní krátkost hry a to i přesto, že mise jsou rozsáhlé a v proměnlivých scenériích. Dalším negativem by mohla být náročnost na hardware, neboť požadavky vypsané pod recenzí jsou opravdu minimální, osobně bych doporučil mnohem výkonnější stroj s kvalitním připojením na internet (pro síťovou hru). Celkově se tedy jedná o velmi dobrý počin, který sice má své mouchy, ale i tak dokáže slušně zabavit, nebýt velikosti archivu a náročnosti vzhledem k rozsáhlosti hry mohlo být hodnocení vyšší.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Hanys | 10.07.09 v 18:10

tohle je primo fantasticka gamesa, neskutecne, ze je to freeware !!!

CHEEGEN | 30.06.08 v 02:26

NEVIM JAK SE STAHUJI HRY

Trpělivost sama | 30.03.08 v 16:50

Chjo. Vidíš "teploměr" hodnocení čtenářů? Pak je takovej čtvereček, pak tisk a pak obálka - poslat. Klikni na ten čtvereček, to je tzv. disketa, v dávnověku se používala na uložení dat. Naskočí nová stránka, opíšeš 5 znaků, klikneš na Download a už to jede.
Je to neobyčejně komplikované, což?

driver007 | 30.03.08 v 01:48

tak jsem jeste neprisel na to jak se tady stahuje

ladeska | 23.02.08 v 17:13

hej je to dobry

kean01 | 21.02.08 v 16:32

a nake servery navyse ??
rad bych si zahral

Nery | 14.02.08 v 11:04

MMusim říct žeje to good hra jen si musíte zvyknout že když pohente myší tak to ma málé zpoždění. ale na to sem si zvyk hend po první misy.


galerie

Prism: Guard Shield Prism: Guard Shield Prism: Guard Shield Prism: Guard Shield

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce