recenze

Porasol Raiders

Porasol Raiders

Střílečka velmi hratelná jako by odněkud vypadla klasickým 16-ti bitovým hrám dávné minulosti. Střílečka s raketou v horizontálním směru je dnes už pro někoho přežitkem, ale pro mne je ještě dnes zdrojem zábavy. Nasedněte a poletíme.
Nic víc nic míň. Takto bych charakterizoval dnes recenzovanou na první pohled obyčejnou až průměrnou horizontální střílečku s raketkou. Je to tisící první remake her z 16-bitové éry, nicméně mně se líbí a rád si po tisící první zastřílím.

O průměrných opakujících se hrách se celkem těžko píše něco nového. Zkusme to tedy z jiného soudku. O asijských freeware hrách se obvykle mluví v superlativech, neboť z nich čiší čistota provedení laskající pařanovo srdíčko od shora až dolů. Už jen fakt, že tu máme další takovou hru, by měl naplnit pravověrné hráče-nostalgiky mírným hypem. Po instalaci a spuštění hry jsem se bez dlouhých okolků ocitl přímo v akci – zleva, zprava, odshora, zespoda se na nás valí hordy nepřátelských lodí ve 2D. Jejich pohyby jsou zajímavě naskriptované, takže občas valíme bulvy, co to s námi provádějí. Chvíli se točí okolo nás a chvíli do nás přímo nalétávají, aby vzápětí změnily taktiku, na chvíli zmizely ze screenu a s o to větší vervou nám řádně zatopily pod kotlem. Grafika hry je kvalitní leč nevybočující z průměru, zvuky a hudba ujdou. Hlavním lákadlem je ovšem hratelnost.

Naskočme tedy do korábu a smažme enemies co to dá. Rozkoš zaručena, relaxace jistá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Porasol Raiders Porasol Raiders Porasol Raiders Porasol Raiders