recenze

Pluto Strikes Back

Pluto Strikes Back

Originalita čiší z Pluta jako vyšitá! Mix vesmírného baseballu šmrncnutý arkanoidálním pinkáním se jeví jako věc nerealizovatelná, nicméně dnešní herní výjimka potvrzuje pravidlo. A navíc je to SUPER hratelné!!!
Daleko předaleko nachází se planeta (nebyl jí nedávno tento status odebrán?) Pluto. Její místo je na okraji naší sluneční soustavy. Nu a dnes se tam odehrává sportovní klání v odpalování planetek na cíl pomocí vesmírné inter-galaktické pálky obřích rozměrů.

Mám rád šílené nápady herních developerů. Zvláště pak, když je někdo dokáže zrealizovat tak, že to s námi udělá „bum a čelist dolů“. Neříkám, že má čelist zůstala při pohledu na gamesku z finských luhů a hájů Pluto Strikes Back viset příliš dlouho, nicméně v kategorii „originality všeho druhu“ zůstaneme i nadále. Cílem této hry je pomocí basebalové pálky přidržované gravitací u stojící planetky odpalovat létající asteroidy a mini planetky na okolní planety naší soustavy. Pokud trefíme některou z nich, ta se otřese, kvíkne a nám na kontě naskočí nějaký ten plusový bodík. Na druhou stranu jsou letící asteroidy silně ovlivňovány gravitací naší planetky, takže – kroužíce okolo nás – náhle strženy gravitací cvrnknou o náš orbit a nám se ztenčí „zdravotní zásoba“. Cílem hry je tedy klasické „uhraj maximum bodů při minimální ztrátě zdraví“, vše se navíc odehrává na screenu, který je graficky vyšperkován do posledního detailu.

Nebudu se rozpakovat a prohlásím tímto Pluto Strikes Back za adepta na nejoriginálnější hru roku 2006. Tečka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

hypnotyzer

hypnotyzer | 18.02.15 v 04:47

slyším Pluto a vzpomínám na film pluto nash skvělá komedie

Dragi | 10.04.07 v 19:19

Tahle gameska je fakt cool

jinak můj rekord je 17840

Kael | 02.01.07 v 15:07

Ve fullscreenu to teda jde. Ale skoda, ze nestoupa obtiznost, takhle jedna hra zabere dost dlouho.

Kael | 02.01.07 v 14:58

Status ji odebran byl a v reakci na to je asi taky pointa "pribehu" tehle hry:) Ale dobry, po par hrach mam 12465, skoda ze to neuklada skore a nebezi ve fullscreenu.


galerie

Pluto Strikes Back Pluto Strikes Back Pluto Strikes Back Pluto Strikes Back Pluto Strikes Back