recenze

Planeta-X

Planeta-X

S pomocí vesmírné lodě navštivte tajemnou Planetu X a přivezte zpět na Zemi surovinu, která je klíčová pro výrobu Becherovky. Další hra ze soutěže Becher Game 2003 je tady.
A máme tu další hru ze soutěže Becherovka Game 2003. Jde o vesmírnou střílečku, ve které je úkol velmi jednoduchý. Doletět co nejdál a nasbírat co největší množství bodů. V tomto žánru se dá hra úplně zkazit, ale také dotáhnout do dokonalosti. Ke kterému extrému se připojí tento titul?

Váš úkol je tedy jasný. Ovládáte vesmírné plavidlo, které musí uhýbat před meteory a doletět k Planetě X, kde se nachází zázračná rostlina, která zachrání Becherovku a celé lidstvo :-). Před meteory nemusíte jen uhýbat, ale také si můžete svoji cestu prostřílet. Na to vám slouží vcelku kvalitní zbraň, kterou vaše loď od začátku disponuje. Z rozstřílených kamenů občas vypadnou nějaké bonusy, tzn.opravy lodě, střely, palivo nebo skóre navíc.

Kromě střílení má loď ještě jednu speciální vlastnost, a tou je extra rychlost (spouští se pravým tlačítkem myši). Díky tomu, že jde o výtvor určený do soutěže Becher Game, se dá titul hrát jak v češtině, tak i v angličtině (všimněte si v hlavním menu, že tam nejsou dvě vlaječky pro dva jazyky, ale šest vlaječek...). Hratelnost je na vysoké úrovni, hra je hezky plynulá a dynamická. Nenašel jsem nic, co by člověka znechutilo. To samé platí o grafice a zvukových efektech (prohlédněte si pozorně screenshoty a podívejte se na všechny detaily). Autoři, Nextcorp team, odvedli dobrý kus práce a vytvořili opravdu kvalitní freewarovou hru.

Můj závěr zní takto: na současném poli freewarových vesmírných stříleček se tato hra rozhodně neztratí, některé z podobných her jsou kvalitativně o třídu níž. Po každé stránce je na velmi dobré úrovni. Fakt doporučuji. :)...

stáhnout hru
bm

autor
/ bm

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Kiwísek | 04.01.04 v 20:37

Je to super parba z dilny neznameho mistra, ktereho bohudik velice dobre znam. Je to muj dobry kamos. Videl jsem jeji vyvoj a opravdu ji kazdy zkuste. A zkuste taky hru Satisfaction, ktera je taky husta. Mrknete napr. na www.nextcorp.borec.cz

Hoonza | 04.01.04 v 15:02

Je fakt super, a nezapomeňte se podívat na homepage Planety-X...!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce