recenze

Parity Shot

Parity Shot

Oblíbené čarodějnice jsou opět zpátky! Jejich pálení máme sice za sebou, ale dnes se s nimi setkáme v netradičně akční podobě. Už jsme je u nás sice jednou měli, ale v jiné verzi a samozřejmě pod jiným názvem. Dnes tedy v novém.
Šikmoocí programátoři mají asi spadeno na dívky, které se rády pohybují na koštěti. Už několikrát jsem se ochotně pustil do hraní her, ve kterých hráli hlavní roli dívky, které létali na koštěti a stříleli z obrovského množství různých zbraní, že jsem se někdy na obrazovce příliš nevyznal. Akce je náplň dnešní hry a bude to jen o střílení a manévrování na již zmíněném netradičním létajícím prostředku.

Pokud si vzpomínáte na Magical Broom Extreme, tak si buďte jistí, že se dnes setkáte s něčím velmi podobným. Magicalem jsem se zabýval já, takže bych mohl obě hry zhodnotit a vybrat mezi nimi tu lepší, ale bylo by to jen z mého pohledu. Magical disponoval akcí, které bylo ve hře opravdu mnoho. Po vystřelení několika světelných střel jsem se už ani příliš neorientoval a jen se stále vyhýbal nekonečnému množství protivníkových střel. Každý nepřítel byl svým způsobem rozmanitý a i na první pohled malý nepřítel v sobě skrýval obrovskou sílu (tuto větu si zapamatujte, u Parity Shot se vám bude rozhodně hodit. ;) Hra měla i své chyby, ale dnes se mám zabývat něčím jiný, takže srovnání nějak uzavřu. Hráli jste-li Magical, tak vám Parity Shot určitě udělá radost. ;)

V menu hry se budete dobře orientovat, i přes to že hra pochází z Asie, kde se používají jiné jazyky, díky kterým se v některých hrách příliš neorientujeme. Parity Shot je tak trochu zamotanou záležitostí, co se týče menu. Najdete v něm hned několik jazyků, ale budete si vědět rady. ;) Před spuštěním dostanete na výběr ze dvou dam, které to na koštěti velmi dobře umí. Takže po naskočení obrazovky s nápisem Chara Select si budete vybírat vaši hrdinku, se kterou se budete muset prostřílet několika levely. Každá z nich vypadá sice jinak, ale ovládání ani zbraně se nějak neliší. Mimo běžných střel, které se mimochodem stále vylepšují díky sbírání jednotlivých bonusů, máte i další zbraně. Jedna z nich je zaměřování – po stisknutí X se zaměří vše, co je na obrazovce a potom co klávesu pustíte, vyletí ze zadu vaší hrdinky několik střel, které se sami navedou na cíle. Další šikovnou zbraň získáte po tom, co stisknete Y a X najednou. Vystřelíte modré střely, které jsou rychlejší než ty běžné a mají větší sílu, takže si s vašimi nepřáteli poradí rychleji. Nic však není jen tak, jak se zdá a musím vás upozornit, že obě dvě lepší zbraně jsou limitované. Vlevo dole na obrazovce je kolonka a číselnou hodnotou. Pokud je tato hodnota malá, vylepšené zbraně už moc dlouho používat nebudete. Musíte počkat až vyskáče trochu nahoru. Výhodou je, že tato číselná hodnota nabývá sama v průběhu hry, takže se nemusíte nějak příliš snažit.

V závěru je třeba říci, že od dob Magicalu se toho příliš nezměnilo a setkáváme se se stále stejnými možnostmi. Příliš se toho nezměnilo. To mě nutí k tomu, abych dal hře nižší hodnocení. Je takřka okoukaná od předchozích her, jako je Magical a kopírovat dnes umí každý. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie