recenze

Panzerlied

Panzerlied

Přáli jste si někdy být řidičem vozidla s dělostřeleckou baterií na korbě? Asi ne, tank je přece lepší. Tahle hra vás ovšem přesvědčí o tom, že střílení pod úhlem do dálky je daleko lepší, než být na místě, kde bomby dopadají. V kabině tanku.
V mém radostném dětství mě fascinovala válka a armáda v jakékoliv podobě. Snil jsem, že budu vojákem, s přibývajícím věkem ovšem přišla moudrost a sny ustoupily realitě. Přesto, mé srdce zaplesá, kdykoliv přičichnu k hře laděné válkou. Panzerlied není nijak komplexní, přesto v ní o armádu jde.

Jak jsem již psal v perexu, stáváte se řidičem a vlastně i střelcem armádního náklaďáku s dělostřeleckou baterií na korbě. Vaším úkolem je zničit všechny nepřátelské tanky dříve, než ony zničí vás. Střílení z kanónu je řešeno velice originálně. Vozidlo ovládáte pomocí směrových kláves a pomocí klávesy Y uvádíte kanón do stavu: Rozstřílet všechno plechové. Jakmile zmáčknete a držíte Mezerník, vozidlo zastaví a v tento moment ovládáte směrovými šipkami pouze palubní zbraň. Šipkami doleva a doprava otáčíte celou baterií a pomocí horní a dolní šipky určujete, pod jakým úhlem bude zbraň nastavena, což je velice důležité. Vaše zbraň totiž nestřílí rovně, ale parabolou, tedy obloukem. Musíte tak vzít v úvahu vzdálenost mezi vámi a cílem, výškový rozdíl a spoustu dalších faktorů. Podle toho si nastavíte úhel zbraně, vystřelíte a doufáte, že vaše střely dopadnou tam, kam mají. V nabíječi máte jen 8 raket a jakmile je všechny vystřílíte, musíte pár sekund počkat, než se vám munice nabije do plného stavu, což v bitevní vřavě zamrzí. Úrovně hry nejsou příliš rozmanité, většinou se jedná o zelenou plochu, občas obvzláštněnou mostem či železniční tratí.

Zatím jsem jen a jen chválil, bohužel nemůžu to samé dělat u grafiky. Vše je sice pěkně ve 3D, ale odporně kostkované. A korunu tomu nasazují textury, které vypadají hrozně, nebál bych se říci „vyblitě.“ Zvuková stránka je naštěstí úplně někde jinde, vše doprovází pěkná hudba a i ostatní zvuky jsou více než slušné. Panzerlied je velice zajímavou akční hrou a i přes hnusnou grafiku se jedná o zajímavý kousek, který vám rozhodně nesmí proklouznout mezi prsty.

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

87 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

jakub | 01.04.06 v 19:05

vypada to dobre


galerie

Panzerlied Panzerlied

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce