recenze

Orbital Sniper

Orbital Sniper

Jednoduchá, ale přitom zajímavá a slušně hratelná gameska. V roli odstřelovače bude vaším cílem chránit důležité lidi před nebezpečím, ukrývajícím se v davu. A pokud je sniperovka vaše oblíbená zbraň, pak je to o důvod víc, proč tuto akcičku zkusit.
Jak jsem se zmínil v perexu, vaším cílem bude chránit důležité lidi před nebezpečím - a to vám nyní hodlám upřesnit. Vy, jakožto Orbital Sniper pozorujete dění ve městě - konkrétně v několika městských blocích a zneškodňujete případné záškodníky. V ulicích se pohybují pouze tři druhy lidí. Lidé důležití - tzv. VIP, které budete chránit. Pak lidé, kteří se budou pokoušet tyto VIP zneškodnit a nakonec prostí civilisté, kteří, jak později zjistíte, budou pořádně komplikovat vaše snahy o zneškodňování útočníků. Tyto lidi od sebe rozeznáte podle barev, VIP jsou totiž modří a vaše cíle jsou červené. Najednou, někde uprostřed města, se objeví nic netušící VIP a útočníci, kteří naopak vždy přicházejí z okrajů mapy, se vydávají přímo k němu. Časem útočníků i VIP přibývá, takže za pár minut máte plné ruce práce. Nakonec, kdy se červená postava setká s modrou, VIP se stává obětí a hra bohužel končí. Zobrazí se vám dosažené skóre a můžete hrát znova.

Přestože v menu - nebo lépe řečeno na úvodní obrazovce je napsáno, že zoomování (přibližování a oddalování scény) se provádí pomocí pravého tlačítka myši a následného táhnutí, doporučím vám raději zoomování pomocí kolečka myši, které je značně rychlejší a přesnější. Odstřelování cílů probíhá v zásadě takto: Na celkovém pohledu si zamíříte na červený bod, přiblížíte kameru a levým klikem se cíle zbavíte. Snažte se trefit napoprvé - znovunabití trvá cca tři vteřiny, a ty budete později potřebovat jako sůl. Poté si kameru oddálíte, vyberete další cíl a tak to pokračuje, dokud to přestanete stíhat. :)

Ano, princip je to jednoduchý, stejně jako technické provedení hry. Budovy nejsou nijak detailní, pouze lidé po absolutním přiblížení vypadají „k světu“. Zvuky a hudba? Toho se zde dočkáte pouze minimálně. Přesto všechno je Orbital Sniper zajímavou „pařbičkou“, která se při troše štěstí může zvrtnout v adrenalinovou snahu o záchranu chudáků VIP-ků. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

*Admi* | 25.06.04 v 07:20

Je to docela dobry


galerie