recenze

Operation Z-Force

Operation Z-Force

Další z tajných operací se spoustou akce a ve velmi povedené grafice se skrývá pod názvem Operation Z-Force. Ocitáte se sami na odlehlém ostrově, kde máte postřílet pár nepřátel, sundat vrtulník ze vzduchu a zachránit civilisty.
Pokud jste si přečetli úvodní popis hry, musí vám být jasné, že Operation Z-Force vám nepředvede nic nového, co se příběhu týče. Ten je založený na ostříleném principu ze spousty her a filmů made in Amerika. Tedy samotný hrdina proti šílené přesile, navíc pouze s jednou zbraní, ale zato se spoustou životů (takřka nesmrtelný) a hlavně s proklatě dobrou muškou. Velmi známý základ pro akční hry, kterých se stále nemůžeme nabažit. :)

Je to pár dní, co jsme vydali střílečku Zeyland Rescue, která má s Operation Z-Force mnoho společného. To nejdůležitější bude automatický pohyb, který jsem předtím u podobných her tolik neviděl, ale dnes je více využíván. Ubývá tím spousta práce, což je pochopitelné a dokazuje to, že jsou autoři těchto her líní. :) Prsty na šipky si tedy nepřipravujte. Budete potřebovat pouze myš. Projdete se jedním směrem kolem několika nepřátel, kteří se budou náhodně objevovat za bednami, na střechách apod., a budou se vás snažit postřelit. Vaším úkolem je být rychlejší a přesnější a dát si pozor na civilisty, kteří se občas mezi nepřáteli mihnou a běží směrem k vám.

Stejně jako u Zeyland Rescue mi i u dnešní hry chybí pohyb. U akční střílečky nelze využívat pouze přesnou střelbu, ale i nějaké to krytí za stěnami atd. Pohybujete se stále stejně a nejste ničím krytí, takže jste pro každého protivníka snadným terčem, zatímco on se šikovně kryje za bednami. Bez toho by hra nebyla tak akční, neboť musíte mít nějaké nevýhody, ale u takové střílečky, jakou je Operation Z-Force, mi to přijde nedořešené. Pohyb by se mohl směrovat i jinam, být kombinován s krytím. Pak by hra působila mnohem profesionálněji. Občas mi nešel do hlavy způsob ubývání mých životů. Nikdy se nějak blíže nedozvíte, zda jste byli zasaženi. Pouze na ukazateli vašeho zdraví vidíte, kdy klesá, ale nevíte, od jakého nepřítele a v jaké chvíli jste byli zasaženi. Někdy mi připadalo, že zdraví klesá automaticky, ale v tom případě bych se nikam nedostal a padl na předem určeném místě.

Co mě potěšilo, je grafika. Ta se autorům povedla. Hratelnost nemá větší chybu, neboť je již zmiňovaný pohyb velmi jednoduchý. V Zeyland Rescue jsem měl problémy se střelbou na některé protivníky, kteří ne a ne padnout. Ale dnes takový problém nemám. Po přesném zásahu jde nepřítel k zemi. Kurzor na zaměření nepřátel je navíc vcelku veliký, takže je zaměření otázkou chvilky. Pokud vás hra začne bavit, tak budete asi zklamáni, neboť nabízí pouze jeden level. Ve chvíli, kdy ho dohrajete, hru můžete smazat. Ale i tak přeji příjemnou zábavu. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

papa | 27.04.05 v 12:17

tohle musí nenávidět každej kdo ma v prdeli díru

luky | 04.04.05 v 18:17

znam lepsi hry např.unreal turnamen

:-) | 14.02.05 v 00:47

No fuj, takovej hnus uz jsem dlouho nevidel! Radsi si sezente klasiku typu VirtaCop nebo The HOuseof The Dead...pobavite se kralovsky a na netu to splasit neni problem...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce