recenze

Operation Genocide

Operation Genocide

Play it on Alienware! Kolikrát jste tento slogan už viděli? V případě že stahujete hry z FreeGame.cz, tak určitě několikrát. Server Alienware nabízí další z mnoha her s výskytem UFO. Tentokrát skvělou 3D střílečku, v níž máte za parťáka právě človíčka z jiné planety. :)
Asi si říkáte, že je toho UFA už dost, ale co má člověk dělat, když se mu pod ruce dostávají tak kvalitní hry s mimozemšťany? :) Operation Genocide na udělá dojem v případě, že vám seděla nedávno vydaná novinka Twilight of the Gods nebo starší X Operations. Podobně jako v těchto dvou hrách i v Operations Genocide poznáte zajímavě netradiční prostředí a nové protivníky.

Jestli jste byli zvyklí brát mimozemšťany jako nepřátelé, tak na to dnes zapomeňte. Vaši protivníci nejsou sice příliš lidští, ale nejsou jako ufon, který stojí na vaší straně. Jak k tomu došlo. Na začátku hry se k vám připojí průsvitný ufon, který vás doprovází na vaší cestě záhadným komplexem se spoustou ohavných stvoření. Postupem času se však změní, zmizí jeho průsvitnost a hlavně vám začne pomáhat. Na jeho pomoc příliš spoléhat nemusíte, neboť hned ze začátku hry se dostáváte ke většině zbraní, které pochopitelně slouží na rychlou likvidaci nepřátel. Ty tvoří ze začátku pouze malý brouci, do kterých stačí minimum ran, ale za pár dalšími rohy už narazíte na většího brouka, který vás nejen více zaskočí, ale hlavně ohrozí. Brouky po chvíli střídají podivní ufoni, mutanti a nakonec i co jiného než zmutovaný člověk. Máte oproti nim naprostou výhodu díky vaším zbraním. Každý z protivníků vás může ohrozit jen v případě, že se dostane až k vám. Na dálku jsou neškodní, takže stačí jen zamířit a... :) Hra nabízí dostatek klasických zbraní i nějaký ty sniper gun, se kterými si můžete náležitě vyhrát.

Jako ve většině 3D stříleček nezapomeňte na náboje a nestřílejte bezhlavě do všeho, na co narazíte. Postupem času by se vám to nemuselo vyplatit a nebo byste museli až příliš využívat vašeho cizozemského přítele. Když už je o něm řeč, je třeba se zmínit o perfektní vlastnosti, kterou disponuje. Může střílet i přes zeď, stejně jako vaši protivníci někdy zdí procházejí. Bohužel se to nedá považovat za vychytávku, ale za hrubou chybu, které se autoři odpustili. Mimo nepřátel je třeba si všímat i někdy lehce složitých chodeb, ve kterých se můžete zamotat a následně se vracet až na začátek. Hádanky k postupu na další místa nejsou nějak obtížné, tudíž byste neměli někde uvíznout a řešit, jak se dostat dál.

Grafika není na tak vysoké laťce, jakou nasadila střílečka Twilight of the Gods, ale má zase něco do sebe, co se týče záhad a tajemností. Např. se můžete zamyslet nad tím, proč je v každé opuštěné místnosti vždy jen jedna židle a nic víc. Co se tam asi dělo? :) Co zpestřuje lehce tajemnou atmosféru, jsou zvuky, které vás někdy mohou vyděsit nebo připravit na to, co vás čeká za rohem. Co u hry určitě oceníte, je možnost si jí ukládat a pokračovat tak od místa, kde jste naposledy skončili. Nemusíte tak hru dohrát vkuse, ale rozdělit si jí a víc jí tak užít. Mimozemšťanů už sice bylo dost, ale podobné hry si nechám líbit. Bavte se. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

tomas | 03.10.06 v 20:06

:-)STAHOVAT:(

x | 26.09.04 v 06:42

ta hra je fakt vodbyta neskutecnym zpusobem. hlavne to jaxe to nacita za kazdym rohem.... SHIT!

Gladiátor | 24.09.04 v 14:53

Ještě 50%

Adam | 24.09.04 v 14:51

Dost dobrý ale na ostatní střílečky to nemá,ale protože teť žádnou střílečku nemám tak se mi líbí toto:-.I


galerie