recenze

OpenClonk

OpenClonk

Akční, převážně multiplayerová řežba s prvky puzzle titulů, ve které ovládáte malé tvorečky humanoidního typu, tak to je OpenClonk, hra, s níž se hráč dost dlouho sžívá, ale pokud se mu to jednou podaří, tak už velmi pravděpodobně nebude chtít jinak.
Pointa je v tom, že jde o výbušný mix těch nejzajímavějších prvků ze známých a velmi oblíbených titulů. V první řadě je tu Minecraft, ze kterého si bere naprosto interaktivní svět, respektive kus země, který se dá v celém jeho rozsahu rozkopat a případně použít nějaké ty vytěžené suroviny. Dále je tu podobnost s hrou Worms, tedy akční složka, ve které budete bojovat se svými nepřáteli, přičemž vám bude velmi nápomocné umět si zvolit správnou zbraň a také se vyrovnat s terénními nerovnostmi. V poslední řadě bych jmenovala strategie typu The Settlers nebo třeba Age of Empires – objevování, plánování, zakládání táborů, bránění se před nepřáteli a mnoho dalšího.

Jelikož proti vám bojují lidé a jejich myšlenky jsou různé, budete se muset přizpůsobit jak svým schopnostem a dovednostem, tak i jejich vlohám. V multiplayeru se nachází mnoho módů, které se neomezují na klasiky typu „last man standing“ a spol., ale objevují se tu i jejich neméně zábavné variace. Snad jen kromě titěrných postaviček, jež mohou být pro některé z nás špatně viditelné, není nic, co bych vývojářům OpenClonku mohla vytknout.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

OpenClonk OpenClonk OpenClonk

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce