recenze

Open Mortal

Open Mortal

Máte s někým nevyřízené účty? Chcete někomu ukázat, kdo je pánem? Tak si to raději pozorně rozmyslete a raději zkuste hru Open Mortal, kde se budete moci pořádně bít a přitom k žádnému úrazu nepřijdete.
Snad každý příznivec akčních her zná sérii Mortal Kombat a nemá se tedy smysl o ní více rozepisovat. Dnešní hra Open Mortal je jakousi variací právě na tuto hru. S předělávkami Mortal Kombat jsme se mohli setkat asi jen jednou, a to u ne moc vydařené české hry Mortal Kombajn, kde máte za úkol přejíždět kombajnem konkurence – ostatní farmáře.

Open Mortal je však více podobný svému vzoru. Máte zde jasný a totožný úkol: zlikvidovat vašeho protihráče dříve než on zničí vás nebo než uplyne časový interval. Samozřejmě stejně jako v Mortal Kombat můžete dělat různá komba – série úderů – které uberou více života. Na výběr k boji máte v základní verzi šest a v rozšířené osmnáct postav, což je ucházející. Každá postava má samozřejmě i své výhody, komba a podobně. Bohužel ale ve hře chybí umělá inteligence a není zde tedy možná hra proti počítači, a tak můžete hrát pouze dva na jednom počítači, případně přes síť nebo dokonce i internet. Uklidnit nás však může skutečnost, že se rozhodně nejedná o finální produkt, jeho vývoj totiž neustále pokračuje, a tak můžeme očekávat podporu single playeru v některé další verzi. Máte zde možnost bojovat jako 1 proti 1, nebo tým dobra proti zlu, případně vytvořit si vlastní tým.

K celkovému zpracování hry nemám kromě absence již zmiňovaného single playeru žádnou výtku. Grafika je zpracovaná na velmi dobré úrovni. Postavy ve hře a samozřejmě i jejich pohyby jsou naprosto reálné, protože byly natáčené videokamerou a následně přeneseny do počítače. (Pokud vás zajímá bližší postup, můžete se o něm dočíst na stránkách výrobce.) Některé z vás může potěšit i skutečnost, že je projekt open source, čili s otevřeným zdrojovým kódem. To znamená, že je dostupný pro většinu operačních systémů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Tina | 19.01.05 v 17:49

Ondro já jsem si tu hru taky stáhla a pak jsem zjistila, že je to jen multiplayer. Ale to je přece jen a jen moje blbost, autor stránek za to nemůže ba naopak by zasloužil poděkování o co všechno se snaží aby uspokojil ostatní a věř že mu to zabere času. Tak příště nenadávej, že je to k .....a zvaž svá slova. Kam se ztratila úcta mezi námi lidmi, celá společnost spěje do zkázy.

kdyby | 16.01.05 v 23:21

Kdyby si si precetl Ondro recezi, zjistis, ze:
"Bohužel ale ve hře chybí umělá inteligence a není zde tedy možná hra proti počítači, a tak můžete hrát pouze dva na jednom počítači, případně přes síť nebo dokonce i internet."

a nemusel jsi to stahovat zbytec ne...nepoucitelni!

Ondra | 16.01.05 v 20:45

hm,paráda,jsem si zas táhnul kravinu,k čemu to je když tam není single player?K hovnu...


galerie