recenze

onEscapee

onEscapee

Chtěli byste si zahrát nejlepší hru roku 1997, co se platformy Amiga týče? Právě dnes vám tuto možnost nabízíme – onEscapee je mimořádně hratelnou akční hrou, která si svého času odnesla nejedno ocenění kvality…
Pod dnešní hrou s poněkud roztodivným názvem onEscapee se skrývá jedna z nejslavnějších akčních her na počítačích Amiga. Titul, který se může pyšnit mimojiné oceněním hra roku 1997, vychází z klasik jako je Flashback či Another World, z nichž si bere především vysokou obtížnost a návykovou hratelnost. Skvělý krok vstříc „dnešním hráčům“ se nedávno rozhodli učinit maďarští Invictus, když onEscapee převedli na klasické počítače, a navíc ověnčili statusem freeware.

Příběh hry nás postaví do role obyčejného chlapíka, kterého znenadání unáší mimozemšťané na svou planetu. Po důkladném prověření vás po chvilce vyhazují (zřejmě v domnění, že již nejste mezi živými) z lodi ven, čímž se dostáváte do poměrně nezáviděníhodné pozice – aniž by jste věděli kde vlastně jste, musíte se pokusit utéct před pronásledujícími mimozemšťany.

Vaší postavičku vidíte z boku, a ovládát jí můžete pouze do stran. Samozřejmě můžete i skákat, krčit se (za tuto funkci budete vděční), běhat, střílet atp. Jak už jsem uvedl výše, onEscapee je mimořádně těžkou hrou, která vám doslova nedá spát. Pomineme-li místy až nezdravě těžké akční prostřihy, zaujmou vás především logické rébusy, jenž si na své vyřešení vyžádají minimálně několik desítek minut.

Technická stránka hry je provedena v rámci možností, což je pochopitelné – nezapomínejme, že se jedná o titul starý téměř deset let. I přesto je však grafické a hudební zpracování příjemně nadprůměrné, obzvláště pak některé animace stojí za zmínku. Nejdůležitější je ale hratelnost, která (možná i díky vysoce nasazení laťce obtížnosti) se drží na nejvyšších příčkách – šest kapitol dlouhý onEscapee vám zkrátka vydrží minimálně na několik hodin. Jednoduše doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Lokutus | 15.04.06 v 09:48

Ne, nehratelné!

rr | 02.04.06 v 12:43

uz vim

rr | 02.04.06 v 12:43

Kde se to da stahnut?

Triple T | 29.03.06 v 15:55

Skoda toho "analogoveho"nerozpolickovaneho modelu pohybu a nedokonaleho (az neprijemneho) ovladani, jinak bych se s tim mozna popral...

Lokutus | 28.03.06 v 12:40

Mno trochu, tedy trochu moc obtížné...


galerie

onEscapee onEscapee onEscapee onEscapee onEscapee

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce