recenze

Ochakumi

Ochakumi

Vžijte se do těžkého života sekretářky a zkuste si zahrát novou hru Ochakumi, ve které se neocitnete pouze v kancelářích. Chcete-li se dozvědět víc, tak račte jen vstoupit.
Éra pokémonů a kapesních robotů je už takřka v zapomnění, přesto šikovné japonské ručičky určitě nezahálí. A to je nejen vidět na mnou recenzované hře. Jestli mi ještě někdo někdy řekne, že Japonci jsou bez fantazie, tak se střelhbitě odkáži právě na tuto pařbičku. Že už bylo ale naprogramováno stejných arkád, co? Některé byly špetku originální, jiné jako by z monitoru vypadly oproti ostatním. Ale dnes mám tu čest představit vám, teď by se hodila fanfára, Ochakumi.

Jako neohrožená sekretářka se vrháte do boje s úředníky. Nevím, jestli autoři chtěli bojovat za ženská práva, nebo proč tedy hlavní hrdinkou je žena. Rozhodně to však není na škodu. Podívejme se například na takovou Laru Croft nebo na hru No one lives forever. Sice ne příliš často se s něžným pohlavím setkáváme v freewarovkách a v ostatních pařbách, ale přeci alespoň někdy. A když už jsou v akci, dokážou to solidně roztočit. Tentokrát ale neočekávejte, že budete skákat salta přes soky nebo střílet na vše živé. Na to si nechte zajít chuť a raději si procvičte předvídavost, kterou beze sporu v Ochakumi uplatníte. Jelikož vaším úkolem je posbírat veškeré bonusy v kole. A jak jsem již naznačil, znepříjemňovat vám to budou nejen muži v naškrobených kvádrech s kravatou zastrčenou do kalhot. O váš skalp budou usilovat mimo jiné také fešáci, kteří v bezprostřední blízkosti s vámi odhodí svůj šat v dál a začnou vás svádět v jakémsi supermanovském obleku. To jen na okraj, na co byste se měli připravit.

Další vskutku nevídaný jev je skryt v pohybu. Jak jsem se zmínil, jste sekretářkou. No a co je hlavní úděl tohoto povolání? No ano, většina takto pracujících dam musí sedět za stolkem a organizovat dění kolem šéfa. Autoři vás ovšem obtěžkali „pouze“ kolečkovou židlí, stůl ani ostatní povinnosti se sebou vláčet nemusíte. Proto se při prvním spuštění hry nelekejte, že se nemůžete pohybovat, stejně jako jsem se zděsil já. Fígl je totiž ukryt v tom, že se můžete odstrkovat od země pouze nohama. A ty máte bohužel jen dvě a ke všemu ještě na jedné straně židle. Tudíž vaše schopnost přemístění je tímto značně sužována. Abych to přivedl na pravou míru. Jezdit lze jen po zadu, a chcete-li změnit směr musíte zastavit, přetočit se a opět se odpíchnout od lina.

Závěrem přichází na řadu tradiční zhodnocení. Grafika i hudba jsou kvalitní. Obtížnost je samozřejmě díky sáhodlouze vysvětlovanému problému s pohybem trochu těžší, ale po pár minutách si zvyknete. Připomínku bych měl snad jen jednu, proč má sakra hlavní hrdinka růžové vlasy? ;-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Dana | 13.06.03 v 22:19

Teď si to jdu stáhnout.:-)

Niki | 11.06.03 v 19:06

Jak si mám stáhnout tuto hru?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce