recenze

Niga

Niga

Čas od času není od věci zavzpomínat na staré časy. Na doby, kdy neexistovala žádná PCčka a hráči museli za hrami chodit k herním automatům. Niga se přesně do těch to dob vrací. Otázkou zůstává, jestli máme dodat „bohudík“, nebo „bohužel“...
Pokud si vzpomínáte na klasiku jménem Robotron, budete v této hře jako doma. Niga totiž doslovně kopíruje známý koncept. Hráčovým jediným cílem tak je odolávat náporu nepřátelských jednotek a snažit se ustát mnohanásobnou přesilu co nejdéle.

Jednoduché? Počáteční dojmy z hraní vás utvrdí v tom, že ano. Nepřátel je málo, navíc se pohybují dost neohrabaně a jejich likvidace je otázkou sekund. Spolu s počtem zabitých nepřátel však roste síla a počet nově příchozích protivníků. O několik minut později se tak můžete těšit na desítky nepřátel, kteří se na vás budou hrnout prakticky z každého rohu. Příjemné je, že se nepřátelé mohou pochlubit více druhy jednotek. Začínají s neškodnými „pěšáky“, ke konci hry se na vás však poženou ostřílení borci, jejichž odstranění už nebude zrovna lehké. Tempo hry je doslova vražedné. Po obrazovce budete létat jak splašený kůň, uhýbat střelám, snažit se útočit... a hlavně přežít. Žádný odpočinek tak nepřipadá v úvahu – po čas hraní se nezastavíte.

Grafika je, nutno podotknout bohužel, velmi jednoduchá. Černé pozadí, na něm několik „panáčků“ a toť prosím vše, přátelé. Stejně chudobná je i audio složka. V celkovém hodnocení se tedy raději budeme držet při zemi. Hratelnost přeci jen sama o sobě nemůže přetlačit audiovizuální zpracování.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Niga Niga Niga

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce