recenze

Nexus

Nexus

Říká se, že freewarovka má být vždycky něčím originální. Ale jak je na tom počin, který všechny léta zaběhnuté principy přímo drtí kombajnem? Zkuste a uvidíte. Třeba vám ani nebude vadit, že skóre neroste, levely se nezvyšují a adrenalin si vzal hodně dlouhou dovolenou...
Hned co ho zapnete, vybafne na vás Nexus (pokud se dá autorovi věřit, tak vznikal pouhé dva dny, bravo!) se dvěma módy, které by se daly jako "hraní" a "ještě pohodovější hraní".

O co teda jde? Pomocí jakéhosi zeleného magnetického proudu, který se táhne celou obrazovkou jako had, máte pomocí generování různě velkých planet (čím déle držíte levé tlačítko na krysítku, tím je výsledná hrouda větší, ale pozor, proud ji pomalu ale jistě omílá) naklonit zelený potůček tak, aby se protnul s cílovým bodem. Ano, je to sice poměrně jednoduché a v zásadě jde jen o to, po jaké době objevíte ten správný systém, ale vesměs to splňuje moji představu o slovese "hrát si". Navíc je to poměrně originální, jak už je u kutilů pod křídly Experimental Gameplay zvykem, a to je jen dobře.

Grafika i ozvučení dopadlo velmi dobře, grafika zejména po stránce animací a efektů, zvuky zejména co se týče určité podmanivosti a ladění s herní náplní. Koneckonců, s těmi pár objekty a jednou smyčkou by si ve své hře vyhrál každý. Těch 75% dávám především za dobře prodaný nápad. Nexus vám sice nenabídne žádné kolosální upgrady, desítky levelů, ne. Dokonce i hi-score tabuli byste v něm hledali marně. Přesto mi ho ale nezbývá, než doporučit! Nechcete přece hrát pořád to samé.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Nexus Nexus Nexus

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce