recenze

Nebulon Invaders

Nebulon Invaders

Jedna z nejstarších her jaké kdy byly se opět snaží dostat na obrazovky našich monitorů. Není to tetris, je to další klon slavného Space Invaders. Znovu budete ničit hordy nepřátelských křižníků, abyste před nimi ubránili matičku Zemi. Troufáte si na tento úkol? Pak čtěte dál...
Nebulon Invaders je dalším zpracováním již mnohokrát přepracovaného a již v úvodu jmenovaného Space Invaders. Tato hra se před dávnými časy v galaxii Mléčná Dráha poprvé vyskytovala zejména na herních automatech, kde se těšila velkým úspěchům. Nejinak tomu bylo i na PC. Hlavně proto se dnes vyskytuje tak velký počet jejich klonů. Na jednu stranu je pro autory výhodné tvořit takovéto tituly, jelikož si jich vždycky někdo všimne, ale na druhou stranu to velice omezuje pestrost v herním světě.

Podíváme se tedy na hlavní změny, které nám Nebulon přináší. Tou zásadní je patrně to, že nepřátele nejsou pouze nad námi, ale jsou kolem celé planety Země, tedy v rozsahu 360°. To znamená, že pokud je chcete všechny odstranit, musíte se doslova pořádně otáčet. Samozřejmě nejsou nepřátelské lodě bezbranné a dokážou po vás vypálit pořádnou salvu ze svých laserů. Naštěstí se můžete krýt za obranné štíty, které ale nevydrží všechno a postupně také ubývají na síle. Nejhorší pro ně je, pokud se vaši oponenti dostanou na jejich úroveň. Poté už jim stačí skrz ně párkrát přeletět a štíty jsou nenávratně pryč. Ale ani vy se nebudete s vetřelci prát jen tak beze zbraně. Nejen že máte lodní laser, ale navíc vám sem tam spadne nějaká ta krabice s překvapením.

Graficky ani hudebně se nejedná o žádný skvělý zážitek, nicméně ke hraní to bohatě stačí. U této gamesy jde zejména o hratelnost a ta se pohybuje na celkem slušné úrovni. Pokud se tedy nudíte a nemáte co hrát, s touhle hrou se na nějaký čas rozhodně nebudete nudit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Nebulon Invaders Nebulon Invaders Nebulon Invaders