recenze

Naval Strike

Naval Strike

Proleťte se nad širým mořem s několika bombami a potopte pár transportů. Pro fanoušky akčních her určitě lákavá nabídka. Ale nebude to tak lehké, neboť se vám v tom pokusí zabránit několik protivníků. Máte na ně?
Když si prohlídnete jakýkoliv screen k dnešní hře, musí vás trknout, že máme velmi kvalitního zástupce podobných her i u nás. Je jím Plane Arcade, u kterého musím podotknout, že hraje trochu jinou ligu, ale tím bych nijak nechtěl zavrhnout Naval Strike. Pravdou však je, že se nesetkáte s různorodými úkoly, nebudete mít takovou volnost letu, a i co se týče hratelnosti to nebude tak živé.

Základním úkolem hry je potopit určitý počet transportů. Tento počet se bude samozřejmě postupem času zvyšovat a náročnost hry tak o něco pokročí kupředu. K potápění máte neomezený počet torpéd, které musíte přesně seslat dolů tak, aby zasáhly svůj cíl. Záleží jen na vás jakou taktiku k tomu zvolíte, ale příliš práce byste s tím mít neměli díky rychlosti vypouštění torpéd a také díky pomalému pohybu transportů, které se někdy vyloženě plazí. V této chvíli by hra byla o ničem, takže přejděme k vašim nepřátelům, kterých sice také moc není, ale takový problém se dá vyřešit jejich zvýšeným počtem. Ze začátku je to pouze pár letadel, postupem času jejich počet přibývá a přidá se k nim i několik mořských jednotek. Ty můžete také likvidovat, ale nezapomeňte se pak věnovat transportům.

Prostředí je sice 3D, ale ovládání letadla tak příliš nepůsobí. Asi se vám to nezdá, ale ve chvíli, kdy si zkusíte pár základních pohybů pomocí myši, by vám mělo dojít, o co přesně jde. Vaše letadlo má několik předdefinovaných pozic, do kterých se můžete přesouvat. Pohyb je zkrátka kousavý. Tím hře dost ubírá na kvalitě a zjednodušuje ji. Bude pro vás lehké sestřelit každé letadlo, protože se bude vždy skrývat na úrovni jedné pozice.

Co bych na Naval Strike pochválil, je celkem reálný zvuk a správná rychlost střelby z kulometů vašeho letadla. Neumím si ji představit rychlejší, neboť by asi už nemělo smysl hru hrát. Náročnost se sice v každém kole mění, ale bohužel jen nepatrně. Střídají se tři prostředí, což také není moc, takže se budete stále cítit jako byste se nehnuli z místa. Být to na mně, dal bych si s Naval Strike více práce a pak bychom možná mohli dojít i ke srovnání s Plane Arcade, ale bohužel hry nedělám, tak si musíte vystačit s tím, co vám dnes nabízíme. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

vlado | 28.06.05 v 13:54

možno to bude dobrá hra.

Aznul | 23.06.05 v 08:30

Samotná hra není zavirována, ale při instalaci jste nuceni souhlasit s nainstalováním navbaru s kterým se pochopitelně stáhne i trojský kůň. Narve se do Program Files do adresáře dotnet do dll souborů. stačí odinstalovat (pravděpodobně pouze mění telefoní číslo u vytáčeného internetu). AVE!


galerie

Naval Strike Naval Strike Naval Strike