recenze

Moorhuhn-Schnappi spiel

Moorhuhn-Schnappi spiel

Pokuď jste se podivovali nad euforií, kterou u našich západních sousedů způsobila postavička krokodýlka Schnappiho, asi vás dnešní hra příliš nezaujme. Snad jen pokud jste fanouškem série Moorhuhn. Co společného mohou tyto pojmy mít? Nechte se překvapit!
Nebudu na vás od začátku nic hrát, nedělá to žádnou dobrotu. Když jsem si tuhle hříčku poprvé spustil a začal ji hrát, měl jsem dojem, že větší ptákovinu už téměř naprogramovat nešlo. Ne že by byla prosta jakéhokoli ducha, ale přece jenom, připadala mi jako typický kandidát na hodnocení okolo 35%. S postupem doby hraní jsem ale pozměňoval svůj názor. Nakonec je resumé jiné, než jsem původně očekával; chybky tu jsou, ale gamesu nediskvalifikují.

Pokuď dáte příliš na první dojem, skutečně nebudete nadšeni. Grafika je poměrně chabá, zvukový doprovod téměř není a doprovodná melodie také neexistuje. Na první pohled opravdu děs. Důležitější než vjem je však hratelnost. O co tedy jde. Vaším úkolem je vyžrat v roli Schnappiho (mimochodem, pokud máte tuhle postavičku rádi, zksute například gamesku Schnappi XS) všechny slípky z dané úrovně. Dlužno dodat, že ke špatnému počátečnímu dojmu značně přispívá to, že slípky staticky čekají, až je krokodýlek schlamstne. To se ale mění. Brzy začnou opeřenci po obrazovce poletovat, za čas se budou po zásahu měnit ve Schnappimu nebezpečné potvory, na které si také budete muset dávat pozor. Vše se pak dále ještě zkomplikuje, ale nechám vám také co objevovat. Už od 10. úrovně začíná skutečně přituhovat.

Bohužel, jak jsem řekl, chybky tu jsou, ale jde hlavně o grafiku a téměř chybějící zvuky. Hra, která aspiruje na dobré hodnocení nesmí zanedbat ani tyto aspekty a už vůbec ne tak výrazně, jak se to projevilo zde. Velmi mi například chybí, že po skončení vašeho snažení (ať už tím, že byl Schnappi zabit, nebo že jste se sami rozhodli hříčku vypnout) vám není ukázano skóre ani žádný výsledek. Snad to ale pro vás bude překonatelné minus, Moorhuhn-Schnappi spiel není špatná hra. Je nedotažená, ale ne špatná.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

65 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Moorhuhn-Schnappi spiel Moorhuhn-Schnappi spiel Moorhuhn-Schnappi spiel