recenze

Monster Maze

Monster Maze

Zavítejte do tajemného bludiště, kde bojujete o vás život hned dvakrát! Projít bludištěm bude nelehký úkol, neboť je plné zombíků, se kterými se musíte vypořádat. Navíc nesmíte příliš otálet, neboť čas vašeho života pomalu ubývá.
Monster Maze na první pohled vypadá velmi poutavě. Podobné FPS střílečky ve mně vždy vyvolaly příjemný pocit, neboť slibovaly od všeho něco. Z části slušná střílečka, ale i s trochu logickým pojetím. Na první pohled by hra určitě uspěla a hned by se mi vybavila obdoba dnešní střílečky a to Indiana Jones. Ten už podle názvu sliboval obrovské dobrodružství, ale ve finále jsme příliš spokojeni nebyli. S dnešní záležitostí však něco společného má a postupem času se k tomu dostaneme...

Hned po spuštění hry se ocitnete v prostředí, na které byste si měli co nejrychleji zvyknout, neboť v něm strávíte komplet celou dobu hraní. Bludiště, kterým musíte projít, máte vyobrazené v pravé horní části obrazovky, kde je trochu záhadně vyznačena cesta, váš pohyb a také pohyb zombíků. Než se tedy zběsile vydáte na cestu, podívejte se, co na vás kde čeká, abyste hned ze začátku nebyli nemile překvapeni.

Co by vás mělo hned ze začátku překvapit je hodnota vašeho zdraví. To postupem času nezastavitelně ubývá, což se dá vyřešit jen tím, že se dáte do pohybu a budete hledat lékárničky, které vám zdraví opět obnoví. Mimo nepřátel v podobě zombie proti vám stojí i další, mnohem horší nepřítel, kterým je čas. Ale neplašte, lékárniček je vše požehnaně. Ve chvíli, kdy seberete první, už vidíte v dálce další dvě.

Proti zombíkům máte k dispozici pouze jednu zbraň. Střelivo není nekonečné, takže i to musíte sbírat. Střelba je hodně ovlivněna pohybem. Ten je závislý pouze na klávesnici, žádné řízení směru pohybu přes myš hra nenabízí, takže je váš pohyb trochu těžkopádný. Co se týče vzhledu vašeho pohybu, tomu se můžete jen smát a to hlavně při pohybu dozadu. ;) Střelbu tedy budete mít ztíženou ovládáním a někdy vás to může stát život a hlavně pozici, do které jste se doposud dostali. V případě, že narazíte na zombíka tělo na tělo, nečeká vás nic jiného než game over. Celkově u mě hra nic neobstála, i když je rozhodně zajímavá. Ale něco tak unikátního zase nepřináší, takže zůstanu při zemi.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

jalan23 | 09.03.05 v 04:59

hi


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce