recenze

Monkey Ball

Monkey Ball

Přebarevná 3D hopsačka s anonymní opičkou v roztomilém prostředí. Jednou větou asi takto. Druhou větou – mňo, ač vizuálně lákavé, až 3D, přesto se nelze ubránit dojmu, že téhle hře cosi chybí. A určitě to není jen více levelů.
Není opička jako opička. Každý z nás (až na světlé výjimky) tu svoji už určitě někdy v životě měl. A nebyla to ta opička lezoucí po stromech, žužlající banány či drbající se na bradě, nýbrž taková ta virtuální, alkoholová. Dnes o té alkoholové pomlčíme a budeme se věnovat opici ve hře Monkey Ball, která se na nás usmívá jako měsíček.

Jedním z prvních faktů, na který je potřeba u této 3D plošinovky upozornit, je typicky konzolová 3D grafika se všemi klady i zápory. Na první pohled přebujele barevná až svítící, na straně druhé statická a umělá. Předchozí věta plná rozporů přesně charakterizuje i dnešní hru. Celý nadržený při pohledu na vytípané obrázky ze hry jsem se do ní pustil a………nic. Ovládání primáta je špatné, grafika je v určitých fázích zabugovaná (prostupující stěny a předměty), hratelnost mizivá. Po chvíli trápení jsem se sice dostal trochu „do laufu“, tedy mne hra začala i bavit, ale v okamžiku, když už jsem si říkal, že by si zasloužila přece jen vyšší hodnocení, přišla rána z čistého nebe. Po prvním levelu šlus. Konec, end, ende, kaněc. Autoři sice lákají na webové stránky ku stažení aditivních úrovní, ale vzhledem k tomu, že hra je téměř 4 roky stará, tyto stránky jaksi nejsou k nalezení…

No nic. Věřím, že autoři měli vysoké ambice, což se odrazilo na grafickém provedení. Ale mám silný pocit, že to kdesi ve čtvrtině práce zapíchli, takže hratelnost šla do kytiček a krátkost v podobě 1 (slovy jednoho malého…) levelu je faktem už celkem nakrkávacím. Škoda. Přeškoda.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Monkey Ball Monkey Ball Monkey Ball Monkey Ball Monkey Ball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce