recenze

Metal Sector

Metal Sector

Co by to byl za chabý ročník, kdyby se na Retro Remakes 2006 neobjevila alespoň jedna předělávka klasiky, jejiž autoři v mládí dost pravděpodobně ujížděli na hrách z rodiny Tyrian, Tubular Worlds a podobně. Ostatně o pár řádků níže se můžete přesvědčit sami.
Srovnání se zástupem legend typu Tubular ale není až tak stoprocentně pravdivé, protože zatímco v Tubularu jste se převážně řezali, Metal Sector je spíše o rychlosti, šikovně skloubené z různým překonáváním překážek a podobně (ke zbraním se dostanete pouze a jen za pomoci určitého power-upu). Ačkoli hra na první (a nejspíš ani druhý) pohled nevypadá zrovna dvakrát přitažlivě (zvuky utřely podobným způsobem - je to přeci remake se vším všudy :)) a zpočátku ani složitě. Nicméně opak je pravdou - co Metal Sector ztrácí na komplexnosti a vizuálním dojmu, hravě nahrabe jinde - třeba už v oné zmiňované rychlosti, které se vaše raketka patrně přiučila od ježka Sonica nebo zajíce Jazze.

Suma sumárum, Metal Sector je příjemný a nenáročný remake, který si předsevzal zabavit vás v řádu desítek minut a svoje sliby vesměs plní. Pokud je pro vás ale "jen další graficky ošuntělý remejk" málo, stoprocentně se poohlídněte někde jinde, až tam, kde parkuje třeba nablýskaný Space Ride...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Metal Sector Metal Sector Metal Sector