recenze

Mech Walker

Mech Walker

Amiga a Mech Walker. Zdánlivě nicneříkající spojení, které má však hlubší význam. Tato originální hra poprvé spatřila světlo světa na legendárním počítači Amiga. I když si tuto střílečku asi nepamatujete, dnešní skvělý remake vám jí určitě připomene.
Super-cool remake Mech Walker, který mám tu čest dnes recenzovat, patří – jak jsem již v perexu naznačil – mezi klasické originality pocházející z historicky úspěšného počítače Amiga. Autoři ze Sechsta Sinn si dali opravdu záležet, takže vzhůru za dobrodružstvím!

Cíl hry je jasný jako facka. Pomocí myšího zaměřovače kosíme za přítomnosti našeho rychlopalného kulometu vše, co se hýbe na herním screenu. Od jednoduchých pěšáků se samopaly či bazookami na rameni, přes tanky a transportéry až po výsadkáře a další vzdušné síly. Tento rádoby stupidní herní námět však na první pohled skrývá velký potenciál. Již samotné ovládání – jak myší (pohyb zaměřovacího kříže), tak i klávesnicí (pohyb Mech-robota) představovaly ve své době první vlaštovku tohoto typu. Výsledkem této premiéry jsou dnešní super 3D střílečky typu Doom 3, ve kterých je právě toto kombinované ovládání použito a hráči si pomlaskávají. Grafika dnešní hry je na velmi dobré úrovni, temné barvy symbolizují pochmurnost apokalyptického světa, ve kterém se pohybujeme. Hratelnost graduje s každým odstřeleným pešákem, takže vás ve víru hraní ani nenapadne skončit dříve, než dorazíte posledního bosse. Hlavně ale nesmíme zapomenout na fakt, že se náš kulomet při plné kadenci přehřívá a je potřeba mu tu a tam ulevit. Je to drobnost, ale současně je to další prvek zvyšující hratelnost.

Závěr není rozsáhlý. Go, go, go!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Biggles | 11.12.05 v 17:24

Ubožáci ti tam dole...BOOOM !!!

marian | 08.12.05 v 11:55

Snif, slza padá a oko vlhne v nostalgickém zaujetí :-))) Také nemohu na originál zapomenout, ale i tak dík autorům i za tento remake...

jan tomášik | 07.12.05 v 16:59

to si teda proklatě dobře pamatuju :) prožil jsem u toho půlku mládí (dobře to kecám) ale už tehdy vypadal originál o milion procent líp...


galerie

Mech Walker Mech Walker Mech Walker Mech Walker

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce