recenze

Math Magic

Math Magic

Matematika je strašákem mnoha lidí, ale pravdou je, že bez této disciplíny se v mnoha oborech člověk prostě neobejde. Pokud patříte mezi ty, kterým tato problematika ani trochu nevadí a rádi si ji procvičujete, kde to jen jde, můžete vyzkoušet dnešní kousek.
Ten patří mezi ty, kde není problém se pěkně vyřádit, protože abyste úspěšně postupovali, musíte počítat. Velmi rychle počítat! Než se pustíme do bližšího popisu, měli bychom vyřešit jedno menší dilema, a to, kam vlastně dnešní titul zařadit? Když se pořádně zadíváme na obrázky, lze hru identifikovat jako RPG. Jenže když si gamesku pořádně zahrajete, není problém zjistit, že jde spíše o akci říznutou logickými prvky (bez těch byste se pravděpodobně nehnuli ani z místa). Toto dilema proto nechme ještě chvilku otevřené a později se ho pokusím poodhalit.

Situace se má dnes tak, že se svou postavičkou procházíte poměrně stereotypním prostředím. Kolem vás se čas od času objeví menší hlouček nepřátel a když se odvážíte k nim přiblížit, nad jejich hlavami se objeví zdánlivě triviální příklad a abyste nepříteli úspěšně zasáhli a poté i složili k zemi, je potřeba tento příklad vypočítat. Příklady jsou sice poměrně jednoduché (pozor je potřeba dávat snad jen na absolutní hodnoty), ovšem vše má jeden podstatný háček. Abyste nepřítele zasáhli, musíte být v jeho blízkosti a dané zadání příkladu musí být jasně viditelné nad jeho hlavou. Pokud se do vašeho zorného pole dostanete jiný oponent, je velmi pravděpodobné, že si s sebou ponese zcela odlišné zadání. Pokud si toho nevšimnete, i přesto zaútočíte a nebudete mít správný výsledek, tak daný útok ztrácí smysl a nepřítel bude naprosto nezraněn. Je to jako byste jednoduše špatně vypočítali daný příklad. Největší problém je ale samozřejmě v tom, že nepřátele jsou v již zmíněných skupinkách. A chcete-li opravdu uspět, nesmíte se jen tak ničeho zaleknout a měli byste být opravdu rychlí.

Pojďme si dokončit úvahu z úvodní částí recenze a vyřešit naše mini dilema. Hru přes výše zmíněné prvky zařazuji jako akci. Je velmi pravděpodobné, že budete mít jiný názor, ale já jsem se k tomuto rozhodnutí dopracovával poměrně dlouhou dobu a myslím si, že ke hře sedí nejvíce. Nic to ale nemění na tom, že jde o slušnou prácičku a chcete-li si procvičit rychlost vašeho počítaní, je pro vás Math Magic jako stvořený. Pokud se vám takový námět líbil, neváhejte vyzkoušet kupříkladu MatheMagic nebo Mario The Mathematician.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Math Magic Math Magic Math Magic Math Magic Math Magic

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce