recenze

Maelstrom 3D

Maelstrom 3D

Chtěli byste si zase jednou pořádně zastřílet? Teď k tomu máte příležitost a octnete se rovnou ve vesmíru. V téhle 3D hříčce plné asteroidů si užijete spoustu zábavy, hlavně díky novým funkcím a prvkům. Není to jen obyčejná střílečka, zkuste si ji!
Vesmír je nekonečný, plný překvapení. Je toho ještě hodně, co o vesmíru nevíme. Poslední dobou už jsme se mohli několikrát doslechnout, že tehdy a tehdy kolem Země proletí asteroid. V astronomickém měřítku kolem nás prolétávají skutečně v těsné blízkosti. Nejsem tu ale od toho, abych popisoval katastrofické scénáře o dopadu asteroidu na naši malou planetu. Tentokrát se podíváme sice na asteroidy, ale nebude to na planetě, nýbrž v širokém vesmíru. Ještě než se ale podíváme na tuto gamesku, mrkněte se třeba na jiné podobné free hříčky jako třeba Maelstrom, Disasteroid 3D či 3D Asteroid Impact...

Tak když jsme se dostali do problematiky asteroidů, nic nám nebrání podívat se na zoubek hře Maelstrom 3D. Už podle názvu se dá poznat, že 3D prostředí nebude téhle hříčce chybět. A když 3D, tak rovnou prostorovou krychli. Po spuštění se totiž dostanete přímo do vesmíru, do jakési krychle. V ní se kromě vaší lodi nacházejí i asteroidy. A vaším úkolem je pochopitelně je všechny zničit. To by ale nebylo nic zajímavého, a proto zde narážíme na nové prvky. Svou lodičku ovládáte pomocí myši. Pravým tlačítkem se rozletíte a levým tlačítkem střílíte. Ve vesmíru neexistuje gravitace, takže letíte stále setrvačnou rychlostí ve stejném směru. Proto musíte hýbat svou lodičkou a přidávat pohon v pravý čas, abyste se dostali kam chcete. Kromě asteroidů se v krychli nacházejí i další předměty, třeba kovová nezničitelná koule, pomocné předměty apod. Pokud se objeví nějaké ty bonusy v podobě lékárničky či jiné zbraně, neváhejte a sestřelte je. Pokud navíc chcete zabránit jistému střetu s tělesem, můžete si na chvíli prostředním tlačítkem myši zapnout štít, jehož energii vidíte v levém dolním rohu.

Máte k dispozici tři různé pohledy kamery. Klávesa F1 spustí kameru z first-person pohledu. F2 slouží k third-person pohledu a konečně F3 zobrazí celou oblast statickou kamerou. Když stisknete Escape, objeví se seznam s různými funkcemi a klávesami. Dovíte se tak, že můžete například použít cheaty a vyrobit si pomocnou energii, zdraví apod. Navíc můžete třeba použít efekty supernovy. Uprostřed krychle vybuchne hvězda a všechny asteroidy zničí, můžete také například zastavit čas, přidat si lepší zbraně atd. Zkrátka Maelstrom 3D toho nabízí mnohem více, než jen klasické asteroidovské střílečky. Vše se samozřejmě počítá na body a do dalšího kola postupujete ve chvíli, kdy zničíte veškeré malé částečky asteroidů v oblasti...

Jak vidíte sami, tahle hříčka opravdu není špatná. A tohle všechno nabízí jen díky 3D prostoru, který umožňuje všechny ty grafické efekty. Na ovládání si asi budete muset zvyknout, ale za chvíli s tím nebudete mít problémy. Pokud se tedy chcete pustit do tohoto vesmírného boje, nic vám nebrání ve stahování. Vytknout akorát mohu absenci hudby. Zvuky nějaké uslyšíte a kromě nich i jakousi náhražku za hudební doprovod - neustále se opakující dva tóny, které vám za chvíli začnou lézt na nervy.;) Takže už na nic nečekejte a stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce