recenze

Levitt: Akce v prostoru

Levitt: Akce v prostoru

Nepříliš inovativní, přesto velmi kvalitní vesmírná 2D střílečka. Postavte se opět zákeřným návštěvníkům z jiné galaxie - a pokud budete dobří, na konci vás čeká mateřská loď! Tak neváhejte a pojďte si trochu zastřílet ;).
Neuplynulo mnoho vody od doby, kdy jsme naposled vydali recenzi na vesmírnou rolovačku, a už jsme tu s další. Ale tentokrát to bude něco z domácí produkce, konkrétně od týmu Real Idea. Co vám jejich dílko přinese nového, ve srovnání s podobnými tituly? Ve srovnání s Extreme Shooters nebo nepříliš zábavnou hříčkou jménem Galaxiga? Nepřináší nic převratného, nad čím by srdce hráče samou radostí jen zaplesalo, ale přináší spoustu starých prvků ve výborném provedení, s minimem nedostatků

Jste vyslán na relativně bezpečnou misi, vysbírat černé skříňky vašich bývalých spolubojovníků. Co se ale nestane! Prvně vám tento snadný úkol zkomplikuje meteorická bouře. Poté, co odevzdáte černé skříňky „sběrnému zařízení“, se vám přes komunikační rozhraní ozve váš nadřízený a sdělí vám další nepříjemnou novinu: nejenže vaše lodě byly zlikvidovány nepříliš tolerantními mimozemšťany, ale dokonce vám s úsměvem na rtech popřeje hodně štěstí, protože nepřátelská flotila letí vaším směrem... Tak už je vám jasné, že nebudete jednoduše postaveni do proudu nepřátelských lodí, jak je to naprosto obvyklé. Celý děj je moc pěkně obalen do té textové „omáčky“, která zábavnosti i tentokrát přidá pár bodíků k dobru...

Herní systém je docela komplikovaná záležitost a myslím, že není nutné dělat z této recenze návod ke hraní. Základní princip je stejný, jako ve většině obdobných rolovaček. Vyhýbáte se, střílíte, sbíráte bonusy, vylepšení zbraní, speciální zbraně na jedno použití, štíty, a tak dále a tak dále. Během vašeho adrenalinového letu si můžete ve volné chvilce všimnout opravdu propracovaného panelu, můžeme ho třeba nazývat palubním počítačem. Na něm sledujete stav vašich zbraní (kterých máte sice neomezeně, ale po určité době musíte se střílením přestat) nebo obrazovku radaru, kde můžete sledovat blížící se objekty, které zatím nejsou v dohledu. K slušné hratelnosti také přispívají tři úrovně obtížnosti, mezi nimiž ta nejsnažší nebude průměrným hráčům činit sebemenší potíže. Jak už to tak bývá, vaše skóre se zapisuje do tabulky nejlepších - přímé odeslání na internet bohužel není k dispozici, to ovšem neznamená, že se nemůžete pochlubit u nás v diskuzi :).

Také po stránce technické je Levitt docela povedenou hříčkou. Moc pěkná grafika hry, interfacu i menu se rovněž odráží v mém hodnocení. A poslední tečku udělá vhodný hudební doprovod, spolu s dalšími vychytávkami, jako je například ukládání hry. Miniaturní chybky, nebo spíše úmyslné komplikace, jako je setrvačnost vašeho vesmírného korábu jsou bez větších potíží ignorovatelné. Co ale omluvitelné není, je slabá znovuhratelnost. Takže stahujte, a rada na závěr: nehrajte na nejnižší obtížnost, pokud si myslíte, že už nějakou praxi máte - zbytečně si připravíte nudné chvilky i při boji s nejsilnějšími nepřáteli.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce