recenze

Levitar 3D

Levitar 3D

Proleťte se neobvyklým plavidlem, které v sobě ukrývá nejrůznější vymoženosti, jaké lidstvo dosud nepoznalo. Mezi ně patří samozřejmě i různé druhy zbraní, které nemáte jen na pouhé hraní, ale na pořádnou devastaci nepřátel. Jestli vás tohle téma zaujalo, pak neváhejte a čtěte dál.
Levitar 3D je hra vytvořená ve 3D prostředí, jak už samotný název napovídá. Vašim úkolem v ní bude ovládat jakési podivné létající plavidlo a pomocí něj kosit všechny povolené cíle, jenž se nacházejí na mapě.

Jak že to budete provádět? Na palubě vašeho letounu se nachází jedna primární a tři sekundární zbraně. Primární střílí podivné zelené kuličky, se kterými se musíte trefit přesně do cíle. I když stačí pouze jeden zásah na jeho zničení, není to nic lehkého, brzy zjistíte proč. Mezi sekundární zbraně již patří pořádná děla, která nedají nikomu v okruhu několika metrů šanci přežít. Patří mezi ně laser a pak dvě bomby lišící se svým účinkem. Nyní se vraťme k tomu, proč není lehké zasáhnout oponenta. Je to zejména kvůli obtížnému ovládání, ze kterého jsem se nejednou mohl zbláznit. Jako by to ještě nestačilo, horší ovládání kazí i velice nešikovně zvolený úhel kamery, která občas zabírá opravdu nesmyslné zorné pole.

Jak již bylo řečeno, jde tady o 3D grafiku. Ta je ovšem až žalostně nevyužitá, protože se stejně můžete pohybovat jen ve 2D rovině, což znamená vlevo, vpravo, nahoru a dolů. Zvuk není nic moc, jediné co v této gamese také uslyšíte je zvuk tryskového motoru a pár výbuchů.

Je celkem škoda, že si autoři dílka trochu více nevyhráli s celým herním systémem. Kdyby to udělali, možná by se jednalo o dosti kvalitní počin, jenž by si zasloužil mou pozornost na mnohem delší dobu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Levitar 3D Levitar 3D Levitar 3D