recenze

Letadla

Letadla

Velmi jednoduchý název si zvolil Miloš Buršík pro svou arkádovou hru Letadla. V kokpitu stíhačky musíte čelit masám nepřátelských letounů a přežít. V jednoduchosti je síla! Jak dopadlo aplikování tohoto známého pořekadla se dočtete v recenzi.
Velmi jednoduchý název si zvolil Miloš Buršík, pro svou arkádovou hru Letadla. V kokpitu stíhačky musíte čelit masám nepřátelských letounů a přežít. V jednoduchosti je síla, jak dopadlo aplikování tohoto známého pořekadla se dočtete v recenzi.

V mém dětství jsem velice rád nakupoval časopisy, v nichž byly jako přílohy papírové modely. Většinou se jednalo o různé domečky či auta, ovšem jednou za čas se na mě usmálo štěstí a já si mohl lepit papírový model různých druhů letadel a stíhaček. A právě tato hra mi připomněla tyto staré časy, svým grafickým zpracováním. Obvykle grafikou nezačínám, ale když už jsem to načal, tak to i dokončím. Grafika je kompletně ve 2D grafice a hru vidíte z boku, přičemž stíhačky a vlastně celé okolí vypadá jako by vypadlo z malování. To samozřejmě není na škodu, zvlášť když se tvorby hry ujal zručný grafik. Grafika prostě vypadá skvěle!

Nyní se už ale vrátíme do zaběhnutých kolejí a popíši hru samotnou. Ujímáte se řízení stíhačky, s níž musíte sestřelit stíhačky letící z pravé strany obrazovky. Pomocí klávesy Ctrl spouštíte střelbu z kulometů, přičemž kadence se odvíjí od rychlosti mačkání dané klávesy. Stíhačky na druhé straně barikády, nebo spíše vzdušného prostoru, se ovšem vyskytují v celkem hojném počtu, a tak je někdy problém vyhnout se jejich kulkám i stíhačkám samotným, jakýkoliv kontakt s nimi totiž končí vaší smrti. Naštěstí, do leteckého pohřebiště je taky pošlete jediným výstřelem, čímž se síly vcelku vyrovnávají. Za každé sestřelené letadlo dostanete 10 bodů a pokud nějaké letadlo nesestřelíte, ale necháte proklouznout, hra vám odebere 50 bodů. Pokud opomineme fakt, že životy dostáváte sebráním malého letadýlka, zjistíme, že hra už nemá co nabídnout. A tak nadějně to vypadalo…

Zvuky hry jsou veskrze tři, klikání v menu, výstřel a výbuch letadla. Bohužel, další freeware hra z českých luhů a hájů, kterou můžu přejít bez hlubšího zamyšlení. Pěknou arkádovku táhne ke dnu stále opakující se prostředí, nepřátele a celková monotónnost na vás dýchá ze všech koutů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Letadla

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce