recenze

LEGO® Wolf3D

LEGO® Wolf3D

Co vznikne kombinací kostek LEGO a spousty zabíjení? Podle názvu je hodně zřejmé, že z populární stavebnice nebudete stavět zahrádky na farmaření nebo slaďoučké domečky. Kdepak, bude to pěkná řežba a jak mix panáčků LEGO a akční střílečky vypadá? Na pohled skvěle.
Wolfenstein byla jedna z těch her, na které se nezapomíná a připomenout si, z hlediska herního světa, doby již dávno minulé právě touto formou, to už za stažení stojí.

Z pohledu první osoby se budete potulovat bludištěm podle zvoleného levelu, respektive mapy. Chodby rozhodně nejsou prohlídkovou trasou na zámku. Jednak tu není nic moc k vidění, pominu-li pár kostlivců, zašlých nástěnných koberečků a vlajek, a jednak vám tu jde docela dost o krk. Zpravidla za každými dveřmi číhá nepřítel v podobě vojáka, zuřivého psa, nebo třeba drsného bosse. Jakmile všechny postřílíte, seberte jídlo, náboje a jde se dále. V rámci žánru akčních stříleček vůbec nic nového.
Co určitě stojí za zmínku a rozhodně to nepřehlédnete, je grafika. 3D legový panáček vypadá skvěle a můžete mít pocit, že jste se zmenšili do reálné stavebnice (no to zas ne, ale je to docela blízko :-)). Navíc můžete měnit pohled kamer, takže hru lze sledovat i z pohledu třetí osoby.
Možným nedostatkem se může jevit složitější ovládání. Pohodové hraní zpočátku narušuje nadefinovaná soustava kláves, alespoň co se střelby týče. Naštěstí jde všechno znova nadefinovat a střelbu hodit klasicky na levé myšítko. Chce si to trochu prozkoušet a nastavit.
Další věc je střílení. Ikonka zaměřování není, ale po chvilce budete pálit naprosto přesně. Mám pocit, že v tomto aspektu je hra lehce benevolentní a míření vám usnadňuje. Vzhledem ke grafice se hra hodí spíše pro počítače s výkonnější a lepší grafikou. Stalo se mi, že některé mapy se mi sem tam sekaly a osobně nemám nějak nadupanou grafiku.

Celkově se jedná o výborný titul v zajímavém provedení.




stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Sůvička

Sůvička | 19.12.16 v 23:40

Výborná hra.


galerie

LEGO® Wolf3D LEGO® Wolf3D LEGO® Wolf3D LEGO® Wolf3D LEGO® Wolf3D

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce