recenze

Karateka

Karateka

Klasická bojovka jak se sluší a patří. Taková je Karateka, remake populárnějších předchůdců, které jsme pařili za dob 486. Ponořte se do doby těchto her a nechte se unášet na vlnách nostalgie…
Je to už nějakou dobu, co jsme vydali celkem slušnou bojovku, kterou byla hra Blade. Úspěch hry byl očekáván a ve většině hráčů tato mlátička probudila stejný pocit, který ucítíte dnes. Karateka ve mně probouzí vzpomínky, kdy jsem stojící za malým automatem bušil do tlačítek a mrštil s páčkou. Nervózně sledoval každý pohyb na obrazovce a toužil dostat co nejdéle a hrdě se podepsat. Samozřejmě to mělo vliv i na obsah v peněžence, ale to se dnes mění, neboť Karateka je jako všechny hry u nás zdarma.

Začátek hry je jak typický pro klasickou bojovku, unesení krásné dívky zlým pánem. Vašim úkolem je jak jinak než promlátit se skrz spoustu nepřátel až k vytouženému cíli, kde na vás čeká sám velký bos a za ním výhra v podobě krásné slečny. Zní to jednoduše, ale ne pro každého to tak bude. Celá hra je založena na stylu „jdi, zmlať a jdi dál“, nic nového u bojovek s příběhem. Protivníci na začátku jsou jen tak pro trénink a není problém se s nimi vypořádat. Postupem času, kdy se dostanete do paláce, kde je dívka vězněna, se setkáte s lepšími protivníky, které na vás v krátkém intru vždy vysílá sám velký boss. Ti už by vám měli způsobit nějaký problémy, ale i s nimi se dá vypořádat.

Hra se ovládá šipkami a klávesami Q, W, E, což jsou různé údery pěstí a A, S, a D, kterými kopete do různé výšky. Jejich účinnost je však stejná, takže si asi najdete jeden, kterým se promlátíte až do konce, ale střídání někdy vypadá jako celkem dobrá bitka. Bohužel hra nenabízí žádná skrytá kombíčka, takže na klávesnici příliš nečarujte, výsledek bude stále stejný. Pobavit by vás mohla šipka nahoru, při níž se bojovník vztyčí a vydá velmi zajímavý zvuk. Nechci být škodolibý, ale když to zkoušíte několikrát za sebou, výsledek zní docela zajímavě. Nebudu si ale dělat srandu z klasiky, to se ode mě nesluší.

U remake starých bojovek bych nečekal slušnou grafiku, kterou Karateka rozhodně má. Úvodní znělka do hry je též slušná a připomíná staré časy těchto bojovek. Co mi však příliš nesedí je hratelnost. Pohyb je příliš pomalý, nejdou žádné úskoky, takže je to jen o tom, kdo je rychlejší a vy jste na tom ze začátku trochu jako Neo proti agentům Matrixu. Mimo toho, že se sotva plazíte, vypadáte nějak divně, když jdete a nohy se vám stále tak zvláštně kříží. Nemůžu si pomoct, ale vizuální oblast pohybu a vlastně pohyb celkově je děsně odbitý. Souboje už nevypadají tak špatně. Inu, nečekejte zázraky, ale pro tu krásku stojí za to domlátit se až na konec.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Petr | 03.12.05 v 17:49

Tahle hra je pro mně fakt super. Chodim na karate a tak vim jake existuji udery a v teto hre sem jich našel hodně.

Alex. | 10.04.04 v 18:56

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejhorší HRA!! Achtung!Achtung SEKÁ SE!!!!

David | 04.03.04 v 09:46

Seká se to a je to stejně nehratelné jako kdysi na Atari (mimochodem tam byla skoro lepší grafika než je u této PC verze)

Šivák KVětoslav | 02.03.04 v 17:21

ahoj mohl jsem si zahrat tuto hru pise květoš

Kikina | 28.02.04 v 18:16

Věřte Ladě!!Sekne se vám počítač!!!!!!!!!

Klára | 27.02.04 v 16:53

Prosim mužu tuhle hru hrát.

Lada | 27.02.04 v 11:51

Nestahovat sek ne se vam pocitac!!!

Je to pomalý | 24.02.04 v 19:36

Strašně se to seká. Na 900Mhz a 256RAM!!! Grafika vypadá otřesně, takže to za to asi vůbec nestojí. Palec dolu.

Sadámek | 23.02.04 v 20:51

hmm me se to dycky pri polovine nacitani sekne

Recode | 23.02.04 v 19:45

Sorry man I am amater too. :-)
Tjis game is fucking big a naviec to nieje zabava bych se na to vykakal :-D

marto | 23.02.04 v 15:05

ja amatér som si zaobstaral Axim x5, ktorý by som samozrejme rád niečim zaplnil, dostanem sa k rade ako dostanem unzipový program alebo iny portebný do tej škatule aby bolo možné rozbaliť hru?? ja Ďakujem, pripominam že som amatér v tejto oblasti.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce