recenze

Jungle War

Jungle War

Jste členem elitních vojenských sil. Vaše úkoly budou ty nejtěžší a nejsložitější, na jaké si nikdo jiný netroufne. Teď už je jen otázka, zda si na ně troufnete vy. Jestli ano, přichystejte se na tvrdé boje v džungli!
Vaše armáda vede válku s povstalci, kteří se ukryli v džungli. Použít taktiku, jakou vymysleli Američané ve válce ve Vietnamu, totiž pročistit rozsáhlé porosty pomocí napalmu, nemůžete, tak nezbývá nic jiného než bojovat. Jenže povstalci nejsou vůbec slabí nepřátelé, naopak se jim dokonce nedávno podařilo zajmout celou vaši jednotku a na neznámém místě ji uvěznit. V tu chvíli došla velitelům trpělivost. A hádejte, co udělali. Povolali do akce vás, jednoho z nejschopnějších, ne-li vůbec nejlepšího bojovníka, vzor odvahy, schopností a skvělé rozvahy.

Ano, dnes se dostanete právě do takové války. Tato hra, vytvořená v Game makeru, se na první pohled zdá být ideálním řešením pro všechny, kdo mají trošku militaristické sklony. A nenabízí toho vůbec málo, už když se podíváte na nabídku všeho, co můžete během svých misí využít - od motorky přes džíp až třeba k vrtulníku. Jenže je to jen první pohled. Jak to chodí, hra je rozčleněna do jednotlivých misí. Dá se s trochu přimhouřeným okem říct, že i jejich obtížnost je klasicky vzrůstající (jenže brzy zjistíte, že ona obtížnost je vcelku tragická). Váš první úkol bude naprosto směšný, budete muset převézt nějaké dokumenty. Prakticky to bude znamenat dojet na určité místo, které je vám předtím ukázáno na mapě. Alespoň si osaháte docela jednoduché ovládání, sestávající z kurzorových šipek a Ctrl, popřípadě mezerníku. Nic jiného potřebovat nebudete. S nepřáteli se setkáte tváří v tvář až při plnění druhého úkolu.

Zjistíte ihned, že to nejsou žádní extra inteligenti, kteří by vás byli ochotni nějak ohrožovat nebo se třeba jen hnout z místa, to se raději nechají rádi dobrovolně zastřelit. Navíc nemají ani žádnou extra mušku, čili jejich likvidace je podobna zabíjení much. Jejich intelektuální nedostatečnost je nahrazována jejich vysokým počtem, jenže i zde platí pravidlo, že kvantitou kvalitu nedoženete. Co vás ale všechno čeká? Budete osvobozovat zajaté přátele (to je mimochodem velmi pěkné osvobozování, celé se sestává pouze z toho, že musíte opět dojít na určenou značku), dále budete doprovázet konvoje své armády a opět si neodpustím rýpnutí. Cesty, po nichž se konvoj ubírá jsou lemovány hrozny nepřátel a vy ani nejste nuceni je likvidovat, stačí opět pouze dorazit na značku, a to prosím pěkně bez ohledu na to, kde je konvoj. Nic vám nebrání nebohá nákladní vozidla ponechat jejich osudu a sám ujet do jiné mise. I za takový výkon je vám poblahopřáno.

Bohužel, úkoly i jejich plnění jsou dosti jednotvárné, až stereotypní. Kdyby zde nebyly ty zábavnější vložky v podobě letu v helikoptéře, tak by se člověk unudil už u čtvrté, páté mise. Proti tomu bohužel ani nenapomáhá grafika. Je 2D, to jí však nevyčítejme, ale to, že působí unyle a únavně, je už problém, který není každý schopen s úsměvem přenést přes srdce. Totéž platí o zvucích. Že má kulomet na helikoptéře stejnou kadenci i zvuk, jakou má samopal obyčejného vojáka, to bych ještě přežil, ale ten stále stejný rádobyzvuk džungle, který se ve smyčce stále opakuje dokola... Aby Jungle War byla skvělá, potřebovala by celkovou plastickou operaci, aby byla dobrá, chtělo by to alespoň vylepšit některé dost neutěšené detaily. Nebylo by na škodu, kdyby autor začal sám u sebe a u svého pravopisu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Jungle War Jungle War Jungle War

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce