recenze

Irská Zkáza

Irská Zkáza

Tým LKG je zcela novinkou pro oblast tvoření her v programu Game Maker. Jejich hry zatím nedosahují velkých výšin, avšak zabaví dokonale. Pakliže se chcete pobavit nad střelbou a smíchat to se strategií, je tato hra určena právě vám!
Cíl hry je již od začátku jasný. Dostanete na starosti určité pole, na kterém můžete vysadit spousty slunečnic a nebo hnát stádo ovcí. Je jen a pouze na vás, zda pole patřičně ohlídáte a zda vám zisky budou jedině k dobru.

Ale stejně jako v dnešním světě - i v Irské Zkáze by se žádné podnikání neobešlo bez menších problému. V této hře jsou nebezpečím ptáci. Vaší krásnou úrodu vám nenechají ani chvilku na pokoji, a tak vám většinou mizí před očima, jako zmrzlina při teplotě bodu varu.

Jedinou dobrou obranou je vaše puška. Ta nabízí hned tři rozdílné funkce. První je manuální střelba, druhá funkce skrývá brokovnici a třetí odstřelovačku. Těžko říct, kterou z vyjmenovaných použijete nejčastěji. Já například použil nejvíce brokovnici. Hra končí ve chvíli, kdy vás odnese pták Noh a nebo kdy sami zanecháte podnikání.

Po grafické stránce se nejedná o nejhorší práci. Můžeme říct, že tým LKG zvolilo dobrý kompromis. To už tak ale nelze říct po hratelné stránce, neboť hra se stává po 15 vteřinách téměř nezvladatelnou. Stačí vysadit jednu slunečnici a když se vám na ní posadí 13 ptáků a odnesou vám ji předtím, než na ně sotva vystřelíte – divili byste se, jak rychle vás to přivede na mizinu ne-li k šílenství. V tomto případě lze s určitostí říci, že se ve hře nevyšplháte nad 150 bodů, čímž hráč ztrácí motivaci. Mně osobně se například povedlo vysadit ovci pouze jednou a vzápětí také zmizela.

Nakonec, ale vše dobré sečteme a máme tu pohodovou, vtipnou, sic s pár chybami nedovychytanou akční arkádu, kterou vám mohu vřele doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Irská Zkáza Irská Zkáza

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce