recenze

Infection

Infection

Pokuste se zachránit dříve mírumilovnou planetu infikovanou záhadným virem, který udělal ze všech tamějších obyvatel krvelačné příšery! Skvělá akční plošinovka s depresivní atmosférou a výbornou hratelností, to je Infection!
"Pokuste se zachránit dříve mírumilovnou planetu infikovanou záhadným virem, který udělal ze všech tamějších obyvatel krvelačné příšery!" Připadá vám tento úvodní příběh (nebo spíše téma hry) trochu povědomý? Aby také ne, her a knih s tématem rozšíření nějakého zákeřného viru v poslední době přibývá jako hub po dešti, za všechny si můžeme připomenout hlavně známou sérii Resident Evil nebo třeba skvělé Deus Ex. Freewarové ztvárnění těchto post apokalyptických myšlenek na sebe nedalo dlouho čekat a tak se tu objevuje Infection.

Tak tedy ještě jednou: Na mírumilovnou planetu spadl meteorit, oblaka rudého dýmu zastřela oblohu a z nebe začal pršet krvavý déšť. Všechnu tamější faunu zachvátila touha po krvi a z mírumilovné planety se stalo vražedné peklo. Váš hrdina, jakožto lovec odměn, přilétá na nebohou planetu a oděn dofuturistické zbroje s drsňáckými magnetickými podrážkami, tryskami a ozbrojen několika granáty a samozřejmě kulometem vyráží zjistit příčinu nákazy a zabránit jejímu dalšímu šíření. Pokud máte při popisu zbroje a prohlížení přilehlých screenshotů pocit deja vu, máte pravdu, protože hra je opravdu velmi podobná akční řežbě Jetz Fusion (dále jen JF), který je ostatně od stejných autorů a pyšní se prakticky stejnou grafikou, ovládáním a kvalitou. To ale rozhodně neznamená, že pokud jste JF hráli, tak nemá cenu zkoušet Infection, to rozhodně ne!

Ačkoli jsou si obě hry skutečně velmi podobné, základní princip je naprosto odlišný. Zatímco totiž v JF plníte různé úkoly, získáváte za ně peníze a postupujete do dalších levelů, v Infection je všechno mnohem jednoznačnější- v klasicky pojatém akčně plošinovkovém prostředí se musíte jen probít skrze řady nepřátel, proskákat přes záludné pasti a občas sebrat nějaký ten chytře ukrytý život navíc. Celý systém hry je opravdu velmi jednoduchý, alev jednoduchosti je síla! Nebojte se přímočarého stupidního skákání jako v některých obdobných gamesách! I přes veškerou jednoduchost ovládání a zpracování je totiž bystrý úsudek a správné naplánování taktiky podmínkou úspěchu!

Konečně se dostávám k velmi spornému prvku a tím je v případě této pařby obtížnost. V celé, nutno říci ne zrovna krátké, hře jsou pouze dvě ukladácí místa. Nemusím už snad ani podotýkat, že na první savepozici narazíte až ve čtvrtém patře/mapě! A to je kolem hodiny hraní! Pokud vás do té doby připraví o všechny (zpočátku) tři životy, musíte si zajet vše znovu od začátku! Na druhou stranu, ačkoli bude velká obtížnost část hráčů deptat, pro velkou většinu to bude jistě bod k dobru! Proč? Strach, že v případě neopatrného pohybu vás čeká smrt, zajišťuje, že budete při hraní maximálně ostražití a vžití do děje. Zmiňovaná depresivní atmosféra hry je totiž sice částečně způsobena příběhem, ale hlavní podíl na ní má právě obtížnost.

Co říci závěrem? Infection je výborná akční plošinovka s postapokalyptickým příběhem, slušnou hudbou, dobrou grafikou, nepřekonatelnou atmosféroua chytlavou hratelností. Pro fanoušky gamesy Jetz Fusion nutnost, pro ostatní možnost zahrát si skvělou a dynamickou střílečku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Peeter | 05.06.05 v 12:28

Sakra, nejde to spustit DOP***LE!

richard vidoman | 16.03.05 v 09:34

neviem co chcem

***popstar*** | 14.07.04 v 12:30

Docela dost trapná hra!!!---Nesnášim Lukáše Ebra

BLIND | 12.07.04 v 19:13

Nejlepsi parba ,ktera byla udelana v GameMakeru!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce