recenze

I'm OK

I'm OK

Máte rádi brutální hry? Ty, ve kterých je vaším úkolem všechny povraždit, dříve než oni udělají to samé vám? Vzrušují vás hektolitry krve stříkající po herní ploše? Pak určitě vyzkoušejte dnešní titul, kde se v roli nešťastného otce vydáte pomstít svého syna.
Kolem brutality ve hrách se neustále točí spousta nejrůznějších kauz, jež jsou často až nesmyslné. Přesto se tomu nelze divit. Hry jsou mnohokrát plné násilí a některé rozhodně nejsou vhodné pro děti. Mohou je však negativně ovlivnit, jak tvrdí někteří „odborníci“?

I'm OK se svým námětem dotýká celé problematiky. Stáváte se Osaki Kimem. Tento postarší chlapík je smutným otcem syna, který byl zavražděn vášnivým hráčem počítačových her. Pěkně zpracované intro ze soudní síně uvede vše na pravou míru a vy se vydáváte ve stopách pomsty zabít všechny, co mají něco do činění s počítačovými hrami. I'm OK je klasická chodička, kde jde jen o to procházet rozličnými levely a zneškodnit všechny protivníky. K tomu vám bude dopomáhat v základní výbavě dostupná baseballová pálka (obzvláště vhodná na lidské hlavy) a lehounká pistolka. Podle výsledku v mezihře oddělující různá kola si lze dokoupit třeba nože, brokovnici či bazuku. Výběr zbraní je opravdu široký. Zvolit si správnou taktiku při nákupu je základem úspěchu. Vedle spousty krve, vnitřností a zohavených těl, jež obklopují celou cestu, zaujme i prostá schopnost hlavního hrdiny počůrat všechny okolo. To využijete hned po boji s prvním bossem. Velkou předností této hry je tak hlavně výtečná hratelnost kořeněná spoustou bonusů a kupou humoru.

Grafika svým rozlišením sice nepatří ke špičce, potěší ale spousta nejrůznějších detailů a celková propracovanost. Hudba spadá do vysokého průměru celé hry, stejně jako zvuky. Bugy, ovlivňující stabilitu hry z první verze, byly již také opraveny. I'm OK je opravdu povedený titul, který nezbývá než doporučit.

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

83 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Kamil | 01.03.06 v 21:49

Brutalita je mínus ? Tak to nic nehraj ...


galerie

I'm OK I'm OK I'm OK I'm OK