recenze

Hurrican

Hurrican

Úžasná plošinovka od začátku do konce nabitá akcí. Dech beroucí grafika a zběsilé tempo. Doslova tuny robotických nepřátel, spousty bonusů, ale především hodiny skvělé zábavy. Hurrican je zde jen a jen pro vaše potěšení.
Hurrican je typickým zástupcem akčních plošinovek, ve kterých je kladen důraz na likvidaci zástupů různorodých nepřátel. Ti starší z vás si možná ihned po přečtení názvu dnešní hry vzpoměli na Turricana z dílen studia Rainbow Arts z roku 1990, ti mladší třeba na původní DEMO, které jsme vám již představili před časem. A vskutku Hurrican není ničím menším, než skvěle provedeným remakem původního Turricanu, veškeré herní principy jsou přejaty z originálu, což je jen dobře. Aby to ale nevypadalo že autoři nepoužili nic svého, tak je nutno vyzdvihnout úžasné zpracování, a teď rozhodně nemyslím jen grafiku a hudbu (o té se zmíním později), nýbrž samotnou hratelnost a level design. Narozdíl od demoverze tak přibyla spousta dílčích vylepšení, které zvedají hratelnost strmě nahoru.

V samotné hře je pro vás připraveno 9 rozsáhlých úrovní, což samo o sobě vystačí na slušnou porci zábavy, pokud vám však ani toto není dost, pak je nachystán multiplayer, abyste mohli jít společně s kamarádem nebo podobně, to dává všemu zcela jiný rozměr. Se svým robotickým hrdinou se budete muset prostřílet přes hordy nepřátel valících se na vás ze všech stran, kdy v některých okamžicích je na obrazovce toliko protivníků, že budete mít co dělat, abyste se zorientovali. Když už tady tak rozebíráme cíle vaších zbraní, nutno podotknout že se nesetkáte s obyčejnými "terminátory" jak by si mohl někdo myslet, ale krom malých robůtků se setkáte i s robotickým hmyzem či rybami. Samostatnou kapitolu tvoří bossové jednotlivých úrovní, kteří jsou opravdu tuzí a někteří vypadají mírně řečeno zvláštně, avšak stylově. Při vašem putování a poskakování po plošinkách můžete občas narazit i na nějaký ten skrytý bonus, když rozstřílíte kus skály nebo nějaký ve vzduchu "visící" kvádr.

K technickému zpracování není takřka co dodat, už při pohledu na okolní obrázky můžete vidět, jak perfektní grafikou hra disponuje. Minimálně stejně dobře je na tom animace všech postaviček a prostředí. Hudba a zvukové efekty jsou na tom také velice dobře. Abych ale jen nechválil, jedinou, zato však docela zásadní výtku mám k hardwarové náročnosti, je sice pravdou že dost možná hru spustíte i na slabším počítači, připravte se však na občasně vypadávající objekty v grafice nebo jaksi kousané zvuky. Hru jsem testoval na dvou zcela rozdílných konfiguracích a bohužel ani na jedné nebylo dosaženo 100% požitku, bylo to zřejmě způsobeno grafikou, kdy na jednom počítači (64MB VGA SiS315E) nebyly vidět všechny objekty a na druhém se hra neúnosně kousala (256MB VGA AtiX1650XT). Jinak se však jedná bez debat o jednu z nejlepších akčních her poslední doby.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

j3st3r | 05.07.07 v 08:53

vyzkousim, nedavno jsem hral Turricana 2 pod winUEA a i dneska je to porad bozi hra

magorek | 29.06.07 v 16:44

uvitala bych podobny

magorek | 29.06.07 v 16:38

tato hra je skvela a podobny teto hre diky hana

xxxx | 27.06.07 v 22:06

Super!!!

petr | 25.06.07 v 21:23

nemyslim si, ze je hra hardwarove narocna... kdo ma doma prumerny poc. tak si myslim v pohode zahraje... :) doporucuju. skvela hratelnost

mr.cihla | 25.06.07 v 12:34

Dobryyyyy 90%


galerie

Hurrican Hurrican Hurrican

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce