recenze

Hungry Fish

Hungry Fish

Jak se asi cítí rybičky, které jsou odkázány samy na sebe v širokém oceánu? Musí se přeci nějak uživit. A přesně o tom je dnešní recenze. Vítejte v podmořském světě, kde je hlavním úkolem přežít a sníst ty menší!
Hungry Fish je jedním z příspěvků Letní vývojářské soutěže VCH 2007. Ve hře jde o to, že se stanete malou rybičkou, s níž máte za úkol jíst vše, co kolem sebe uvidíte. Rybička musí jíst různé plechovky s krmením, různé návnady a samozřejmě i rybičky, jež jsou menší než ona samotná. Když rybička sní určitý počet jídla - zvětší se a může začít jíst mnohem větší ryby, kterých se předtím nesměla dotknout. Kolize s větší rybou totiž znamená pro vaší rybičku smrt a to činí nutnost místnost restartovat.

Sežrání větší rybou ovšem není jediná past, jež na vás ve hře čeká. Pokud na rybičku spadne kotva, chytí se na udici nebo se nechá probodnout harpunou, tak to také znamená, že přijde o život. Nutno podotknout, že je dosti těžké, hlavně v poslední úrovni, se množství nástrah vyhýbat.

Graficky je hra vyvedená pěkně. Není to nic hrozného - ale bohužel také nic převratného. Celkově bych řekl, že po celou dobu hraní vás chce hra přivést do pohodové nálady. To se daří za pomoci kvalitního výběru MIDI sekvencí, které nijak při hraní neruší. Jediné, co je škoda po audio stránce, je absence zvuků - i to lze ovšem hravě přežít, neboť tento nedostatek vynahrazuje skvělé ovládání, které snad u takové hry vymyslet lépe nelze.

Celkově vzato je Hungry Fish dobrou hrou. Nečekejte však nic převratného - jak jsem naznačoval u grafiky - jde spíše o hru pro chvilkové odreagování, než-li o audiovizuálně hratelný nářez. Ale je vidět snaha autora a i to se cení. Kdo má rád pohodové nenáročné hry, bude se cítit jako ryba ve vodě :). Tak připravit, plavem!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Hungry Fish Hungry Fish Hungry Fish Hungry Fish

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce