recenze

Hrobocop

Hrobocop

Na jednom jinak celkem nenápadném hrbitůvku začíná být trochu více živo, než by bylo zdrávo! Nechcete se tam zajít podívat a s případnými nekalými živly zatočit? Asi byste měli, protože démoni už na vás čekají...
Ať už ve vás název Hrobocop vyvolal reminiscence na stařičkou hříčku ještě z dob ZX Spectra nebo stejnojmenný film Robocop, vězte, že jsou to vzpomínky liché, které se v gamese Hrobocop naprosto neuplatní, i když by to možná nebylo špatné. Tentokrát se ale ulice plné krvežíznivých a rafinovaných gangsterů promění, jak neočekávaně, na hřbitov, na němž to o půlnoci docela dost žije. A jste to právě vy, kdo by měl tento ne zrovna vítaný noční život utnout. Jde o to, že z hrobů vylézají démoni. Vy máte tyhle démony odstřelit pokud možno co nejdříve, protože ani oni nejsou zcela bezbranní a na oplátku se snaží pomocí svých schopností odstranit vás.

Ale jak takového démona odstranit z povrchu zemského? Stačí mu na hlavu kliknout myší a je to. Když vám nyní ale povím, že prostředí hřbitova se v průběhu hry vůbec nemění, dojde vám, že před sebou máte další z řady klikacích hříček, která se „proslavila“ sériemi Zastřel si svého…podle aktuální společenské situace. Ale nemusíte se děsit, nečeká vás tentokrát žádná rasistická ani politická příšernost. Ještě před tím, než se pustíte do vyčištění hřbitova, si můžete zvolit, jakou úroveň obtížnosti chcete absolvovat. Každá úroveň má stanovený počet démonů, které musíte zabít. Protože se jich ale najednou objevují více než jeden, stane se lehce, že na vás skutečně zaútočí, než je všechny zabijete. Takový útok vám ubere něco ze zásoby života a dojde na to, že vás může i zabít. Proto vyšší obtížnost neznamená větší odolnost démonů, nýbrž jejich větší počet. To je ale asi tak všechno, co si lze nastavit.

Co říci k technickému provedení. Snad postačí to, že grafika špatná není, i když, jak už jsem řekl, jde pouze o jedinou herní obrazovku. Gamesa je vytvořena ve Flashi, což přece jenom většinou znamená poněkud lepší technické zpracování. Ovšem zvuky mi moc nesedly, připadají mi takové moc umělé a příliš se nehodící do atmosféry hřbitova. Kdyby byly vhodně zvolené, možná by to umocnilo atmosféru. I přes to jde ale o mírně nadprůměrnou klikací střílečku. A pokud máte rádi tenhle styl, ale Hrobocop vám nesedl, zkuste třeba Tiger Moth a užijete si také.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Jakub Musil | 30.05.14 v 18:11

Nejlepší hra! Doporučuji!!!!


galerie

Hrobocop Hrobocop Hrobocop