recenze

Hold-Up

Hold-Up

Na Divokém západě to opět vře, vlak plný peněz byl nemilosrdně přepaden a je jen na vás, dokážete-li maskovaným únoscům zabránit v jejich řádění. Tváří v tvář se s nimi ale neutkáte, budete je likvidovat pěkně z výšky, což nebude zase až tak snadné.
V perexu jsme tak trochu honosili dvojici slov Divoký západ. Ne ovšem zcela bezdůvodně. Je sice pravdou, že v dobách, kdy se na některých územích Ameriky, odehrávala zlatá horečka, přepadávaly se dostavníky nebo kdy sklenička oblíbené Whisky byla cennější než lidský život, neexistovaly žádná letadla, ba dokonce ani těžké zbraně.

Již zmíněné označení Divoký západ tedy není zase až tak nejvhodnější, ovšem při hraní tohoto kousku vám to vadit nebude. Atmosféra dob dávno minulých tam přesto je, a to je hlavní. Linka starodávného Orient Expressu byla přepadena skupinou banditů, kteří mají jediný cíl, ukořistit co nejvíce peněz. Naštěstí jste zde vy, pilot plně vyzbrojeného letadla, který má odhodlání učinit přítrž bezpráví. Zbraně totiž bude potřeba využívat poměrně často, protože nepřátele na vás zpoza jedoucího vlaku neváhají uzemnit svými kolty. Vy ovšem disponujete trochu tvrdším kalibrem. Rychlopalný kulomet dokáže těmto lotrům přesvědčivě dokázat, že si vybrali špatný vlak. Ne vše je ovšem zase až tak ideální. Ptáte se proč? Tak odpověď je zde poměrně jednoduchá. Vlak se totiž neustále pohybuje a jak jistě sami moc dobře víte, pohyblivý terč není tak jednoduché zasáhnout jako cíl pevně stojící. Přesvědčit jste se o tom mohli kupříkladu ve hře Moorhuhn. V tomhle ale vidím jednu velkou slabinu Hold-Upu. Váš palebný základ se ovládá pouze s pomocí myši a její nastavená citlivost je poměrně diskutabilní. Střeliva máte naštěstí neomezeně, takže s trochou cviku můžete tento nedostatek vypustit.

Čas od času narazíte na překážku, například kdy souprava vjede do tunelu. V tu chvíli nemůžete dělat nic jiného, než se jen kochat krásou okolí. Bohužel zjistíte, že až na několik málo kamenů, zeleně a možná i železničních mostů, nelze obdivovat nic jiného než jen obří nával mlhy. Je sice pravdou, že na jednu stranu to snižuje hardwarovou náročnost, ovšem na stranu druhou vám začne velmi rychle připadat prostředí dosti stereotypní a není se ostatně čemu divit..Bohužel tento pocit se brzy přenese i na celou hru a nebude trvat dlouho, kdy celý projekt ukončíte a titulu nepomůže ani to, že má poměrně slušnou vizuální stránku a že se jedná o reklamní kousek na připravovanou komerční hru Stranger.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

ŠIMON | 07.03.06 v 19:19

dost dobra hra :)))


galerie

Hold-Up Hold-Up Hold-Up

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce