recenze

Hold Off Red

Hold Off Red

Rychlost, obratnost a postřeh. Tak to jsou jen jedny z mnoha vlastností, které budete u následující hry potřebovat. Vaším úkolem totiž bude odrážet nepřátelské vlny tak dlouho, jak to jen půjde a to samozřejmě zdaleka není vše!
Pokud bych měl z poslední doby jmenovat hry, které mě alespoň trochu překvapily svým nápadem, pak by můj seznam neměl nejspíše konce. Zajímavých gamesek se totiž objevuje stále více a hráči tak o zábavu nouzi rozhodně nemají. I Hold Off Red bych rád směle zařadil mezi tyto kousky a důvod svého rozhodnutí bych vám na několika následujících řádcích mile rád zdůvodnil.

Samotná náplň není zase až tak výjimečná. Velmi jednoduše řečeno se ocitáte v roli malého, červenou barvou rozveseleného srdíčka, na které se pomalu, ale jistě začnou ze všech stran řítit nepřátelé s velmi zajímavým tvarováním. Vaším úkolem bude samozřejmě tyto protivníky poslat do věčných lovišť. Vhodné prostředky samozřejmě máte k dispozici. Čas od času budete moci vypustit střelu lehce připomínající šíp a s jakou intenzitou to půjde, bude záležet pouze na vašich vlastnostech. Do hry jsou totiž začleněné RPG prvky. Za zabíjení získáváte kromě chvilkového klidu také body a jakmile dosáhnete určitě počtu, lehce můžete postoupit na další level a svůj „charakter“ si vylepšit jednou z celkového počtu tří vlastností. Vybírat můžete mezi zdravím, energií a účinností útoku. Volba je pochopitelně vždy pouze na vás. Mějte ovšem na paměti, že intenzita se bude stupňovat a každá výhoda je pro vás přínosem. V tomhle ohledu bych se také rád zmínil o tom, že ve hře je obsaženo osm speciálních bonusů, jež jsou zpočátku uzamčené a jejich odkrývání bude záležet na tom, jak daleko se v této gamesce dostanete. Bonusy se pochopitelně liší. Upozornil bych ale rád na to, že v průběhu hry můžete mít přístupný pouze jeden z nich. Vše podstatné si můžete navolit ve velmi pěkném a přehledném menu.

Hra končí v případě, kdy vám následkem intenzity útoků klesne vaše zdraví na nulovou hodnotu. Kdy tohle nastane, bude záležet pochopitelně pouze na vás a hlavně na vaší šikovnosti. Za vaše počínaní získáváte bodové hodnocení, jež si můžete nechat poslat na internet a porovnat s ostatními hráči. Technické zpracování je poměrně solidní, po nějakém čase se bohužel dostaví nepříjemný stereotyp. Přesto bychom rádi tenhle titul doporučili. Jde totiž o velmi pěkné zpestření. Pro stáhnutí ostatně hovoří i sympatický hlavní „charakter“. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Kahi | 20.10.05 v 19:52

jó, je to zajímavej nápad... ale moc dlouho to nevydrží. možná kdyby se dalo se srdcem hejbat, tak by to dostalo novej akční rozměr...


galerie

Hold Off Red Hold Off Red Hold Off Red Hold Off Red

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce